"Kompass": centieni aizliegt Sputnik darbību neatbilst vārda brīvības principam

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Pāriet pie mediju bankasСтудия радио Sputnik
Студия радио Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīga cenšas aizliegt Krievijas plašsaziņas līdzekļa Sputnik Latvija darbību, kas nesen uzsācis darbu latviešu valodā. Multimediju centru "Rossija segodņa" direkcijas vadība uzskata, ka aģentūra Sputnik vienkārši nokļuvusi krustugunīs.

RĪGA, 22. feb – Sputnik. Rietumvalstu pārstāvji, kas pārmet Krievijas plašsaziņas līdzekļiem propagandu, nav iepazinušies ar mūsu mediju saturu, radio Sputnik ēterā paziņoja multimediju centru starptautiskās informatīvās aģentūras "Rossija segodņa" vadītājs Andrejs Blagodirenko.

Преподаватель в аудитории школы - Sputnik Latvija
Izglītības ministrs naidīgas propagandas meklējumos
Latviešu politiķi interneta portāla darbības sākumu dēvē par "iebrukumu Latvijas mediju telpā" un piedāvā izstrādāt likumu par plašsaziņas līdzekļu darbību, kas ļautu slēgt "neērtus" interneta resursus. Amerikāņu nevalstiskās organizācijas Freedom House bijušais vadītājs Deivids Krāmers piedāvā aizliegt krievu informatīvos kanālus Sputnik un RT.

Andrejs Blagodirenko radio Sputniks veidotā šova "Kompas" ēterā atgādināja, ka dažu valstu centieni ierobežot Krievijas plašsaziņas līdzekļu darbību ārvalstīs neatbilst vārda brīvības principiem, turklāt tie būs neauglīgi, ņemot vērā mūsdienu informācijas tehnoloģiju attīstības līmeni.

"Man nav saprotama patreizējā situācija, kas saistīta ar centieniem aizliegt mums strādāt Baltijas valstīs. Lieta tāda, ka šajās valstīs liels skaits iedzīvotāju runā krievu valodā," – viņš norāda.

"Pat gadījumā, ja nebūtu Sputnik, šiem cilvēkiem ir iespēja lasīt visus internetā pieejamos resursus, arī tos, kas tiek publicēti Krievijā, un skatīties Krievijas federālos kanālus," – piebilda Blagodirenko.

Viņš norāda, ka Latvijas varas iestādes nav saprotami pamatojušas lēmumu atteikt Sputnik reģistrāciju: "Bijām gatavi šādam notikumu pavērsienam, taču gribējām panākt oficiālu, likumīgu reģistrāciju. Tomēr mums atteica. Šis lēmums tika pieņemts pagājušā gada augustā. Pēc tam mēs pieņēmām lēmumu uzsākt portāla darbību Maskavā ar Krievijā esošas redakcijas spēkiem."

Andrejs Blagodirenko atgādina, ka vairāki latviešu eksperti uzskatīja par pieļaujamu Sputnik darbību viņu mediju telpā, jo Latvija ir demokrātiska valsts, kas ievēro vārda brīvības principus.

Sputnik ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informatīvajiem centriem dažādās valstīs. Sputnik darbībā tiek izmantotas tīmekļa vietnes, analogais un digitālais radio, mobilās lietojumprogrammas un profili sociālajos tīklos. Aģentūra strādā vairākās valodās.

Ziņu lente
0