Politika

LTV tiks demonstrēta BBC filma par Krievijas iebrukumu Latvijā

© Artis PupinsТелевизионная вышка в Риге
Телевизионная вышка в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu šovs tiks pārtulkots un papildināts ar ekspertu komentāriem.

RĪGA, 13. feb — Sputnik. Latvijas valsts televīzijas kanāla LTV ēterā tiks demonstrēta britu televīzijas un radio korporācijas BBC skandalozā filma "Trešais pasaules karš: komandpunktā", teikts kanāla sniegtajā informācijā.

No valsts budžeta finansētā Latvijas sabiedriskā televīzija ir iegādājusies tiesības demonstrēt britu filmu. Tās scenārija pamatā ir Krievijas hipotētiskais iebrukums Latgales teritorijā. Pagaidām informācija par to, kad filma tiks demonstrēta, netiek sniegta.

LTV valdes loceklis programmu attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs radio Baltkom ēterā paziņoja, ka filma tiks tulkota latviešu valodā un papildināta ar ekspertu komentāriem filmas ievada daļā.

"Tēma ir ļoti aktuāla, un mūsu uzdevums ir apspriest jautājumus, kas satrauc sabiedrību. Filmas oficiāla demonstrācija Latvijā kļūs par lielisku pamatu diskusijām mūsu valsts, it īpaši tās austrumu daļas drošības jautājumos," – paziņoja Ņesterovs.

LTV valdes loceklis atzīmēja, ka filma tiks papildināta ar ievadvārdiem – žurnālistu un ekspertu viedokļiem.

"Filmas atbalss bija tik spēcīga, ka nevarējām to atstāt bez uzmanības," – norāda Ņesterovs.

Pagājušajā nedēļā televīzijas kanāls BBC-2 sāka daudzsēriju filmas demonstrāciju, kuras scenārijā iekļauts NATO un Krievijas konflikts: NATO valstis nostājas sabiedrotās pusē, kad KF armija iebrūk Latvijas teritorijā, un pasaulei draud kodolkarš.

Raidījuma anotācijā teikts, ka filma vēsta par augošā konflikta drāmu un spriedzi un ataino sīvos strīdus par to, kā būtu jārīkojas Lielbritānijai pastardienas priekšvakarā.

Stāsta un rāda

Filma sacēla traci jau pirms iznākšanas ēterā.

Britu politiķis un žurnālists, Lielbritānijas parlamenta loceklis kopš 1987.gada Džordžs Galovejs uzskata, ka BBC filma ir klasisks "aukstā kara" laiku propagandas piemērs. Viņš atzīmēja, ka filmai nav nekāda pamata. Dž. Galovejs uzskata, ka Krievija neplāno nodarīt kaut ko ļaunu Latvijai, taču tai ir tiesības raizēties par krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju bijušajās padomju valstīs.

Kremlī BBC filmu nav skatījušies: būtu žēl tērēt laiku tik prastām lietām.". KF prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka BBC žurnālisti pieļauj visai nekvalitatīvas produkcijas nākšanu klajā, tāpēc Kremlis nesteidzas iepazīties ar to pēc iespējas ātrāk.

Твердотопливная межконтинентальная баллистическая ракета - Sputnik Latvija
BBC šovs: Trešais pasaules karš sāksies Latgales dēļ

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs uzskata BBC-2 filmu par bīstamu provokāciju un iesaistīšanos informatīvajā karā, kura mērķis ir Krievijas demonizācija. Vēstnieks atzīmē, ka Latvijā strādā jau 8 gadus un nav dzirdējis, ka šeit būtu jebkādas separātiskas organizācijas, kur nu vēl tādas, kas spētu "sagrābt varu" kaut vienā pierobežas pilsētā (saskaņā ar scenāriju vara sagrābta veselās 20 pilsētās).

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot britu televīzijas kompānijas darbu, izteicās, ka Latgali apdraud augstais bezdarba līmenis, nevis iebrukums no Krievijas puses.

Filmas epizodē redzams, kā tiek iznīcināts Latvijas karogs. Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins nosauca no par atbaidošu noziegumu un Latvijas valsts simbola atklātu pazemošanu. Viņš pieprasa ierosināt krimināllietu pret šova autoriem.

Sputnik ir apkopojusi interesantākos latviešu militāro speciālistu, politiķu un sabiedrisko darbinieku komentārus. Lasiet šeit>>

 

Ziņu lente
0