Politika

Prezidenta kanceleja ziņo par prezidenta iedzimto sirdskaiti

© Foto : president.lvПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķi ziņo, ka Raimondam Vējonim veiktās steidzamās sirds vārstuļa maiņas operācijas laikā ir novērsta arī iedzimta slimība.

RĪGA, 3.februāris – Sputnik. Prezidenta kancelejas vadītājs Guntis Puķītis pastāstīja, ka iedzimtā sirds kaite nav traucējusi Vējoņa aktīvajam darbam.

"Viņam bija iedzimta sirds kaite, taču tā netraucēja aktīvi strādāt, līdz slimībai nepievienojās citi simptomi," – teica Puķītis.

Paula Stradiņa klīnikā mediķi pastāstīja, ka ķirurģiskās operācijas laikā, kas prezidentam bija nepieciešama infekcijas dēļ, ir novērsta arī iedzimtā sirds slimība.

Operācijas laikā - Sputnik Latvija
Kardiologs: vārstuļa nomaiņa ir parasta operācija

18.janvārī Latvijas valsts galva tika steidzami nogādāts Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Nākamajā dienā mediķi nolēma pacientu pārvest uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas kardioloģijas nodaļu.

49 gadus vecajam Vējonim tika konstatēta sepse, kas skārusi sirds vārstuļus, tāpēc 20.janvārī valsts galvai tika izdarīta steidzama sirds operācija. Operāciju, kas ilga 4,5 stundas, veica Kardioloģijas centra kardioķirurgu grupa, ko vadīja profesors Romāns Lācis. Vējonim tika uzstādīta sirds vārstuļa protēze.

Otrdien prezidents video ierakstā no slimnīcas palātas pateicās mediķiem un Latvijas iedzīvotājiem par atbalstu slimības laikā.

Ziņu lente
0