Latvija palīdzēs Uzbekistānai tīro tehnoloģiju jomā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija nodos Centrālās Āzijas republikai ražošanas uzņēmumumu monitoringa un gaisa attīrīšanas sistēmu izmantošanas jomā uzkrāto pieredzi, kā arī organisko virsmaktīvo vielu ražošanas jaunās tehnoloģijas.

RĪGA, 2.feb — Sputnik. Latvija plāno paplašināt sadarbību ar Uzbekistānu ekoloģiski nekaitīgo tehnoloģiju un apkārtējās vides aizsardzības jautājumos, ziņo Sputnik Uzbekistan.

Latvija ir gatava ieguldīt līdzekļus un nodot Uzbekistānai ražošanas uzņēmumumu monitoringa un gaisa attīrīšanas sistēmu izmantošanas jomā uzkrāto pieredzi, ziņo informācijas avots Baltijas valsts diplomātiskajā pārstāvniecībā. Saskaņā ar viņa vārdiem, Latvija piedāvā arī jaunas organisko virsmaktīvo vielu ražošanas tehnoloģijas un to izmantošanu Uzbekistānas apstākļos. Šī informācija var nodrošināt būtiskas priekšrocības no apkārtējās vides aizsardzības viedokļa.

"Iespējams apgalvot, ka pašlaik mūsu sadarbība šajā sfērā būtiski paplašinās – tāds ir mūsu savstarpēji izdevīgo attiecību rezultāts. Pagājušajā gadā esam realizējuši vairākus ar tīrajām tehnoloģijām, apkārtējo vidi un enerģijas ekonomiju saistītus projektus," – atzīmēja avots.

Viņš paskaidroja, ka no Latvijas viedokļa tas ir izdevīgs kapitālieguldījums, tāpat kā iespēja stabilizēt divpusējo preču apgrozījumu, kas pagājušajā gadā – krīzes un starptautisko sankciju rezultātā samazinājās apmēram par 20%.

Liela nozīme divpusējo partnerattiecību potenciāla izaugsmē bija tam, ka Latvija ieņēma Eiropas Savienības priekšsēdētāja posteni.

Pašlaik Latvijas Vides risinājumu institūts un Uzbekistānas Valsts dabas komisija ir parakstījuši memorandu par savstarpēju sapratni. Latvija ir trešais Uzbekistānas tirdzniecības partneris Eiropā. Pagājušā gada novembrī puses organizēja kārtējo Uzbekistānas-Latvijas starpvalstu komisijas sēdi, kuras ietvaros tika apspriesti arī apkārtējās vides aizsardzības un reģionālās attīstības jautājumi.

Ziņu lente
0