EDSO nospļauties. Krievvalodīgo mediju stāvoklis Baltijā ir briesmīgs

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasЕвгений Примаков
Евгений Примаков  - Sputnik Latvija, 1920, 07.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EDSO un Eiropas Savienības institūcijas ignorē žurnālistu vajāšanu un krievvalodīgo mediju masveida šizofrēnisko cenzūru Baltijas valstīs, uzsvēra Rossotrudņičestvo vadītājs Jevgeņijs Primakovs.
RĪGA, 7. aprīlis - Sputnik. Starptautiskās profila institūcijas neņem vērā krievvalodīgo žurnālistu briesmīgo stāvokli Baltijas valstīs, uzsver Rossotrudņičestvo vadītājs Jevgeņijs Primakovs.
"Situācija ar krievvalodīgajiem Baltijā ir briesmīga. Vāja etniska principa pēc. Absolūti šizofrēniska cenzūra. Tiek vajāti žurnālisti, un diemžēl, EDSO un Eiropas Savienības institūcijām nospļauties par to, ka tiek vajāti krievvalodīgie žurnālisti Baltijā. Šādus gadījumus mēs novērojam katru dienu," konstatēja Primakovs sociālajā tīklā Clubhouse.
Tika ziņots, ka bloķēja RT - tīmekļa vietni, youtube kanālus, atgādināja Krievijas vadītājs.
Latvijā kopš aprīļa sākuma ir bloķēta piekļuve RT kanāliem internetā. Kopā ar rt.com Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ir ieviesusi melnajā sarakstā rus24.tv, ntv.ru un teledays.net - servisu, caur kuru var skatīties Krievijas televīzijas kanālus. Provaideri Latvijā pirmo reizi liek ne tikai aizvērt televīzijas kanālu, bet arī bloķēt vietni, kur var piekļūt tās saturam.
Iepriekš Latvijā ne vien bloķēja piekļuvi RT telekanāliem, bet arī slēdza piekļuvi RT kanāliem internetā. Līdz ar rt.com tika nobloķēti rus24.tv, ntv.ru un pat teledays.net - serviss, caur kuru var skatīties Krievijas televīzijas kanālus.
Просмотр ТВ-передач - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
Latvijā darbojas "domu policija": vēstniecība par Krievijas kanālu vietņu bloķēšanu
RT bloķēšanu internetā skaidro ar Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes iepriekšējo lēmumu ES sankciju dēļ. Runa ir par ziņu aģentūras "Rossija segodņa", ģenerāldirektoram Dmitrijam Kiseļovam 2014. gadā uzliktajām sankcijām. Šajā gadījumā, tāpat kā situācijā ar krievvalodīgo žurnālistu aizturēšanām Latvijā, šīs bloķēšanas ir ne vien aiz ausīm pievilktas, bet izskatās vispār neiedomājamās.
Latvija regulāri liek šķēršļus Krievijas telekanālu un citu mediju darbam savā informācijas telpā. Latvija uzskata, ka tādam pasākumam vajagot nodrošināt valsti no "Kremļa propagandas".
Krievija ir pārliecināta, ka Latvijas varasiestādes meklē ieganstus Krievijas telekanālu aizliegšanai un pūlas ierobežot Latvijas iedzīvotāju, pārsvarā – krievvalodīgo – piekļuvi alternatīviem informācijas avotiem. Krievijas ĀM nosauca notiekošo par uzbrukumu vārda brīvībai un informatīvām represijām.
Ziņu lente
0