Kaitē paši sev: politologs pastāstīja, kā Igaunija kritusi ķibelē Navaļnija dēļ

Павел Фельдман - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kad Baltijas valstis pūlas apšaubīt Eiropas diplomātijas pragmatisko un apsvērto viedokli, tās kaitē gan pašas sev, gan savām attiecībām ar Briseli.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts no Igaunijas Riho Terrass pārmeta melus ES Augstajam pārstāvim ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzepam Borelam pēc viņa vizītes Maskavā. Pēc Terrasa domām, diplomāts meloja, teikdams, ka ES dalīvalstis nav pieprasījušas sankcijas pret Krieviju par Alekseja Navaļnija arestu, un deva Krievijai iespēju izmantot savu vizīti propagandai. Igaunijas pārstāvis iniciējis parakstu vākšanu EP par Borela atstādināšanu.

Ar tādu iniciatīvu Igaunijas pārstāvis nopietni riskē sabojāt attiecības ar Briseli un atņem savai valstij pēdējo ekonomisko un politisko cerību pamatu, sarunā ar Sputnik Latvija konstatēja Krievijas Tautu draudzības universitātes Stratēģisko pētījumu un prognožu institūta direktora vietnieks, politoloģijas zinātņu kandidāts Pāvels Feldmans.

"Visu cieņu Baltijas valstīm, tomēr tās nav Eiropas Savienības smadzeņu centrs un nav pilnvarotas atbildēt par prioritātēm ekonomikā un ārpolitikā, ko sev nosprauž šī starptautiskā apvienība," atzīmēja Feldmans.

Politologs uzsvēra, ka ES līdera vietas ieņem Francija un Vācija. Neapšaubāmi, tās koordinēja Borela darbības vizītes laikā Maskavā.

"Parīze un Berlīne skaidri lika noprast, ka apšaubāmais stāsts par Navaļniju nav pamats vienā mirklī un bez ierunām sabojāt attiecības ar Krieviju. šajā gadījumā ekonomiskās intereses gūs pārsvaru pār politiskajām domstarpībām," paskaidroja politologs.

Флаги ЕС и Эстонии - Sputnik Latvija, 1920, 08.02.2021
Igauņu ministre norājusi ES diplomātijas vadītāju par vizīti Maskavā

Pēc viņa vārdiem, Žuzeps Borels Maskavā izturējās ārkārtīgi korekti un diplomātiski, kā jau klājas cilvēkam, kurš risina ārpolitikas jautājumus. "Viņš būvēja tiltus atšķirībā no Igaunijas, kura tos bieži vien sadedzina. Vēsture izspriedīs, kam bija taisnība," piebilda Feldmans.

2. februārī tiesa pieņēma lēmumu Aleksejam Navaļnijam piespriesto nosacīto sodu nomainīt pret reālu brīvības atņemšanu – 3,5 gadiem kolonijā. Tādējādi apmierināta KF Federālā sodu izpildes dienesta rekomendācija sakarā ar ļaunprātīgiem nosacītā soda režīma pārkāpumiem. Navaļnija nosacītās sodāmības saistītas ar vairāk nekā 16 miljonu rubļu izšķiešanu (uzņēmuma "Kirovļes" lieta) un vairāk nekā 30 miljonu rubļu nolaupīšanu (uzņēmuma "Iv Roše" lieta). Notiesātais savu vainu neatzīst un apgalvo, ka tiekot vajāts politisku motīvu dēļ.

Фельдман рассказал, как Эстония подставилась из-за Навального
Ziņu lente
0