Lietuvā izskanējis "sensacionāls" pieņēmums par Krievijas vakcīnu "Sputnik V"

© Foto : Lietuvos Respublikos VyriausybėПремьер-министр Литвы Ингрида Шимоните
Премьер-министр Литвы Ингрида Шимоните - Sputnik Latvija, 1920, 08.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte "iepriecinājusi" ar neticamu tumsonības līmeni un bagātu fantāziju.

RĪGA, 8. februāris — Sputnik. "Tāds fantastisks nekompetences līmenis pat Lietuvā ir nepieklājīgs," Krievijas Valsts domē komentēja Lietuvas premjerministres Ingrīdas Šimonītes izteikumus par Krievijas vakcīnu Covid-19 profilaksei "Sputnik V".

Atgādināsim, ka pēc publikācijas par pasaulē pirmās vakcīnas pret Covid-19 - "Sputnik V" augsto efektivitāti Eiropā sākās plašas runas par Krievijas preparātu un tā lielo nozīmi pašreizējā situācijā. Preparātu uzslavēja pat Latvijas galvenais epidemiologs, un tas ir daudz ko vērts, ņemot vērā Baltijas valstu politikas visiem labi zināmo vektoru.

Taču Lietuva, no iemītās taciņas, šķiet, nogriezties neplāno. To apliecina valsts premjerministres pārsteidzošais pieņēmums, ar ko viņa nāca klajā savā mikroblogā Twitter.

"Visi stāsta, ka "Sputnik V" – tas ir labi, bet Putins nevēlas to izmantot, lai aizsargātu Krievijas iedzīvotājus. Viņš piedāvā preparātu pasaulei kā hibrīdieroci, lai izplatītu savu ietekmi," Šimonīte atklāja savu dīvaino slēdzienu, no kura nez kāpēc dveš skaudība, nerunājot jau par atklātu tumsonību.

​Nejautāsim politiķei, kāds šeit sakars ar Krievijas prezidentu, jo no viņas izteikumiem kļūst skaidrs: viņai vispār nekas nav zināms par notiekošo.

Люди в защитных масках на улице Женевы - Sputnik Latvija, 1920, 30.01.2021
Viedoklis
Rietumi gatavi karot par vakcīnu

"Šimonītei, acīmredzot, nav zināms, ka vakcinācija Krievijā jau sen ir sākusies... Acīmredzot, viņa nezina arī to, ka "eksporta" partijas Krievija pārsvarā gatavos ārvalstu ražotnēs. Viņas uzmanības cienīgs nav bijis arī fakts par sarunām par kombinētas vakcīnas izsstrādi uz "Sputnik V" un AstraZeneca bāzes. Citiem vārdiem sakot, Šimonīte ir parādījusi tik ārkārtēju tumsonības līmeni, kāds pat Lietuvai ir nepieklājīgs," Lietuvas valstības izteikumus komentēja Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas locekle Jeļena Paņina.

"Rusofobi murgi, kuros vīd acīmredzams aizkaitinājums un skaudība. Lietuvas premjerministres paziņojumi atklāti neatbilst Eiropas diplomāta Borela domām. Acīmredzot, Viļņa visu apjēdz ar lielu nokavēšanos," konstatēja Starptautisko lietu komitejas vadītājs Leonīds Sluckis.

Vakcīnas visiem nepietiks

Plaša vakcinācija koronavīrusa profilaksei Krievijā sākās pērnā gada 5. decembrī. Tā ir brīvprātīga bezmaksas procedūra visiem Krievijas pilsoņiem. Ikviens, kas vēlas pasargāties, var netraucēti vakcinēties.

Vakcinācija notiek ne tikai poliklīnikās un slimnīcās, - sabiedriskās vietās organizēti izbraukuma punkti. Daži darba devēji organizē vakcināciju saviem darbiniekiem.

Krievijas tiešo investīciju fonda vadītājs Kirils Dmitrijevs iepriekš paziņoja, ka Krievija varētu līdz jūnijam vakcinēt visus, kas to vēlēsies.

Ziņu lente
0