Igaunijas premjerministrs atbildējis uz ierosinājumu pievienot valsti Krievijai

© Фото RiigikantseleiПремьер-министр Эстонии Юри Ратас
Премьер-министр Эстонии Юри Ратас - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš deputāti no opozīcijā strādājošās Reformu partijas ierosināja grozījumus likumprojektā par referendumu laulību jautājumā un pievienot jautājumu par Igaunijas iekļaušanos Krievijas sastāvā.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass komentēja opozīcijā strādājošo deputātu ierosinājumu iekļaut referendumā jautājumu par to, vai valstij būtu lietderīgi iestāties Krievijas sastāvā, vēsta RIA Novosti.

"Igaunijas neatkarība un suverenitāte ir mūžīga un neatņemama. Kā Igaunijas Republikas premjerministrs, es skaidri un nepārprotami nosodu Rīgikogu deputātu no Reformu partijas – Anta Lāneota, Urmasa Krūzes un Jiri Jānsona bezatbildīgo ierosinājumu iekļaut referendumā ideju vai jautājumu "Vai dzīve Igaunijas Republikā būtu labāka, ja Igaunijas Republika iekļautos Krievijas sastāvā," politiķis paziņoja Facebook.

Ratass aicināja visus politiskos spēkus nosodīt šo iniciatīvu.

Iepriekš deputāti no opozīcijā strādājošās Reformu partijas ierosināja grozījumus likumprojektā par referendumu laulību jautājumā un pievienot jautājumu par Igaunijas iekļaušanos Krievijas sastāvā.  Viņi paskaidroja, ka tādējādi vēlas akcentēt plebiscīta absurdu, - pēc viņu domām, tajā uz visiem jautājumiem vajadzētu atbildēt "nē".

Урмас Рейнсалу - Sputnik Latvija
Igaunijas tieslietu ministrs pieprasījis no Krievijas kompensāciju par "padomju okupāciju"

Vēlāk opozīcijas deputāti savu iniciatīvu atsauca.

Decembrī Igaunijas parlamentā pirmajā lasījumā tika izskatīts likumprojekts par referendumu, kas radījis plašu atbalsi sabiedrībā. Deputāti ierosināja organizēt tautas balsojumu par jautājumu "Vai laulībām Igaunijā joprojām ir jābūt vīrieša un sievietes savienībai?"

51 parlamenta loceklis atbalstīja referenduma ideju, bet opozīcija apsolīja iesniegt tūkstošiem labojumu likumprojektā, lai apturētu parlamenta darbu.

 

Ziņu lente
0