Igaunija pacels pieļaujamo Covid-19 saslimstības līmeni Lietuvai un Somijai

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankasГраница РФ и Эстонии, архивное фото
Граница РФ и Эстонии, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp valstīm saglabāsies brīva pārvietošanās, tomēr attiecībā uz Latviju būs zināmi ierobežojumi.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Igaunija grasās pacelt pieļaujamo koronavīrusa inficēšanās koeficientu no 16 uz 25 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ieceļotājiem no Somijas un Lietuvas, paziņoja republikas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu, vēsta Sputnik Lietuva.

"Šonedēļ Igaunija piedāvāja Somijai, Latvijai un Lietuvai paaugstināt bezkarantīnas pārvietošanās līmeni starp valstīm līdz 25 gadījumiem uz 100 tūkstošiem cilvēku. Lietuva atbildēja apstiprinoši un uzlika 25, arī Somija šodien vakarā noteikusi jauno rādītāju 25. Latvija saglabā iepriekšējo pozīciju," uzrakstīja viņš Facebook.

В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Latvijā 11 jauni Covid-19 gadījumi, ieskaitot "Ņeftehimik" hokejistus

Pēc Reinsalu sacītā, brīva pārvietošanās saglabāsies braucieniem uz Somiju un Lietuvu, savukārt braucieniem uz Latviju būs ierobežojumi. Viņš pateicās Lietuvas un Somijas valdībām par pieņemto lēmumu, kā arī Latvijas valdībai par ievērojamu pretimnākšanu pēc Igaunijas lūguma.

Divu nedēļu koronavīrusa izplatīšanās rādītājs Igaunijā ceturtdien sastādīja 20,69 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē atklāts vairāk nekā 28,3 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 914 tūkstoši cilvēku nomira un vairāk nekā 20,3 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0