Asociācija: Baltkrieviju varētu slēgt Lietuvas autopārvadātājiem

© Sputnik / Евгения НовоженинаВодитель в кабине автомобиля
Водитель в кабине автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas autopārvadātāji uztraucas, ka Baltkrievija politisko nesaskaņu fonā ar Viļņu varētu aizliegt viņiem iebraukt valstī.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Lietuvas nacionālā autopārvadātāju asociācija "Linava" apgalvo, ka tās rīcībā no kolēģiem nonākusi informācija par to, ka Baltkrievija varētu pārstāt ielaist valstī Lietuvas autopārvadātājus, vēsta TV3. Tomēr nekādas oficiālas informācijas šajā sakarā nav.

"Esam dzirdējuši informāciju no atsevišķiem pārvadātājiem, mēs nosūtījām oficiālus pieprasījumus saistītajām asociācijām, runājām ar Lietuvas vēstniecību Baltkrievijā, taču oficiālu dokumentu nav. Pārvadātāji runā ar saviem piegādātājiem, kravu saņēmējiem gan Krievijā, gan Baltkrievijā," paziņoja "Linava" prezidents Roms Austinsks.

Pēc viņa sacītā, asociācija informējusi Transporta ministriju un Ārlietu ministriju par šīm bažām.

Savukārt Lietuvas komerclietu atašejs Baltkrievijā Juliuss Gļebovs apstiprināja, ka ir dzirdējis paziņojumus par iespējamo Baltkrievijas slēgšanu Lietuvas kravas mašīnām, tomēr oficiāli par to netiek runāts.

Arī Lietuvas Komunikāciju un transporta ministrija paziņoja, ka tās rīcībā nav oficiālas informācijas šajā sakarā.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Lavrovs: Lietuva pārkāpusi visas robežas centienos sakaitēt situāciju Baltkrievijā

Baltkrievijā kopš 9. augusta turpinās protesta akcijas pēc prezidenta vēlēšanām, kurās, saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komitejas oficiālajiem datiem, uzvarēja Aleksandrs Lukašenko ar 80,1% vēlētāju balsu. Otrajā vietā ir opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska, kura ieguva nedaudz vairāk par 10% balsu. Opozīcija neatzina oficiālos vēlēšanu rezultātus. Tihanovska izbraukusi no valsts uz Lietuvu..

31. augustā tika paziņots, ka Baltijas valstis veica sava personu saraksta saskaņošanu, pret kurām tiks ieviestas sankcijas. Tajā iekļauts prezidents Aleksandrs Lukašenko un vēl 29 Baltkrievijas amatpersonas.

2. septembrī Minska paziņoja par asimetrisku individuālo sankciju ieviešanu attiecībā pret Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvjiem. Ierobežojošie pasākumi būs spēkā arī KF teritorijā. Turklāt, pēc Lukašenko sacītā, Baltkrievijā apspriež jautājumu par preču tranzīta pārorientēšanu no Baltijas uz KF ostām. Baltkrievijas kravu galvenā plūsma iet caur Klaipēdas ostu, tās sastāda līdz 30% ostas kravu apgrozījuma.

Ziņu lente
0