Politika

Lietuvas premjerministrs tikās ar Tihanovsku

© Foto : Facebook / Vyriausybė Премьер-министр Литвы Саулюс Сквернялис
Премьер-министр Литвы Саулюс Сквернялис  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva kopā ar partneriem Polijā un Baltijas valstīs dara visu iespējamo, lai sarīkotu Baltkrievijā brīvas un taisnīgas vēlēšanas, paziņoja Skvernelis.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis tikās ar Baltkrievijas prezidenta amata kandidāti Svetlanu Tihanovsku, vēsta Sputnik Lietuva.

Iepriekš Lietuvas prezidents Gitans Nausēda paziņoja, ka Tihanovska nodevusi koronavīrusa testus un tuvākajā laikā varēs bez ierobežojumiem piedalīties publiskajā politiskajā dzīvē.

"Esmu iedrošinājis Svetlanu, ka valdība kopā ar partneriem Polijā, Latvijā un Igaunijā dara un darīs visu iespējamo, lai panāktu mērķi – brīvas un taisnīgas vēlēšanas Baltkrievijā, un lai viņas bērni varētu pēc iespējas drīzāk apskaut savu tēvu brīvībā," pateica Skvernelis savā Facebook lapā.

Skvernelis paziņoja, ka Lietuva vienmēr ir atbalstījusi Baltkrievijas tautu, kura "tiecas pēc brīvības un demokrātijas". Viņš atzīmēja, ka pašlaik kaimiņvalstī vērojama nācijas atmošanās, un tajā Viļņa to atbalsta.

Premjers piebilda, ka "ceļš pie brīvas sabiedrības būs neviegls un prasīs lielu izturību", un pauda cerību, ka baltkrieviem tās pietiks.

Кандидат в президенты Светлана Тихановская - Sputnik Latvija
Baltkrievijas opozīcijas koordinācijas padome ir gatava komunikācijai ar Krieviju

Vēlēšanas Baltkrievijā notika 9. augustā. Saskaņā ar CVK galīgajiem datiem, tajās uzvarēja esošais prezidents Lukašenko ar rezultātu 80,1% balsu. Otro vietu ar 10,12% ieguva Svetlana Tihanovska, kura dienā pēc vēlēšanām aizbrauca uz Lietuvu, kur jau atradās viņas bērni.

Lietuvas ĀM sagatavoja sankciju sarakstu, kurā tika iekļauti 32 Baltkrievijas ierēdņi, ieskaitot pašu Aleksandru Lukašenko. 23. augustā valstī notiks Baltkrievijas opozīcijas atbalsta akcija "Baltijas ceļš".

Tikmēr Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka Latvija neieviesīs savas sankcijas pret Baltkrieviju, taču pievienosies Eiropas sankcijām.

Ziņu lente
0