NATO karavīri organizējuši velobraucienu pa Igauniju

© pixabay / PicdreamВелосипед.
Велосипед. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neparastajā pasākumā piedalās vairāki desmiti karavīru no dažādām Ziemeļatlantijas alianses valstīm.

RĪGA, 16. augusts - Sputnik. Igaunijā dislocētā NATO starptautiskā bataljona karavīri sestdien devās velobraucienā pa Baltijas valsti. Brauciens startēja Tartu un pēc nedēļas noslēgsies Narvā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Международные военные учения Saber Strike в Латвии - Sputnik Latvija
Kāpēc Latvijā ieradusies NATO kaujas grupa no Igaunijas

"Velobrauciens, kurā piedalīsies 40 karavīri no Lielbritānijas, Dānijas un Igaunijas, sākas 15. augustā Tartu un pēc septiņām dienām finišēs Narvā. Brauciena dalībniekiem jāpārvar 1000 kilometri, apmeklējot Pērnavu, Hāpslalu, Tallinu, kā arī Sāremā un Hījumā salas, kur velobrauciena ietvaros notiks atklātie pasākumi un tikšanās ar iedzīvotājiem, tiks dāvāta iespēja iepazīsties ar velosipēdistiem un britu tehniku," RIA Novosti citēja Igaunijas Aizsardzības ministrijas preses dienesta paziņojumu.

NATO samitā 2016. gadā Varšavā alianse pieņēma lēmumu dislocēt star ptautiskos bataljonus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā pēc šo valstu lūguma saskaņā ar rotācijas principu. NATO bataljona grupa – aptuveni 1,2 tūkstoši karavīru dislocēta armijas pilsētiņā Tapā no 2017. gada aprīļa. NATO starptautisko bataljonu vada Lielbritānijas kontingentu. Tajā, nomainot viens otru, dien karavīri no Francijas, Dānijas un Beļģijas.

Ziņu lente
0