Baltic Pride šogad notiks Internetā

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018
Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
LGBT pārstāvju gājiens Tallinā šogad pandēmijas dēļ ir atcelts, visi pasākumi norisināsies tiešsaistē.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Covid-19 pandēmija mainījusi daudzu pasākumu formātu, tai skaitā ikgadējo Baltijas LGBT kultūras un solidaritātes festivālu Baltic Pride – šogad tas notiks Internetā, raksta BB.lv.

Гей-парад в Стамбуле - Sputnik Latvija
Viedoklis
Slikta ziņa: homoseksualitātes gēns nepastāv

Šogad Baltic Pride bija jānotiek Tallinā. Pagājušajā reizē, kad festivāls norisinājās Igaunijas galvaspilsētā, 2017. gadā, tā programmā bija gājiens, koncerts zem klajas debess, starptautiska konference, filmu seansi, izstādes, svētki un tamlīdzīgi pasākumi. Taču šī gada aprīlī vietējais festivāla rīkotājs – Igaunijas LGBT asociācija – paziņoja, ka visi klātienes pasākumi tiek atcelti Covid-19 uzliesmojuma dēļ.

Tiesa, pats festivāls netika atcelts, no 22. līdz 28. jūnijam tā pasākumi tomēr notiks, taču pārsvarā Internetā. Piemēram, atklāšanas dienā varēja parunāt ar Eiropas Parlamenta deputāti Marinu Kaljurandu, pēc Jāņu dienas notiks tiešsaistes jogas nodarbība, Atvērto durvju dienas ietvaros varēs iepazīties ar Igaunijas HIV pozitīvo tīkla darbību, vakarā – aiziet uz svētkiem, kā arī būs iespēja iepazīties ar Tallinas LGBT+ vēsturi. Notiks arī filmu seansi, koncerti un citi pasākumi.

Igaunijas LGBT asociācijas izpilddirektore un viena no Baltic Pride organizatoriem Kristela Rannajaere uzskata, ka LGBT+ pārstāvju stāvoklis Igaunijā kļūst arvien bīstamāks, tādēļ šī temata apspriešana ir īpaši svarīga.

"Pēdējo gadu notikumi Eiropā un pasaulē kopumā liek mums uztraukties saistībā ar situāciju ar LGBT+ pārstāvjiem. Diemžēl, pēdējā gada laikā esam pamanījuši, ka līdzīgi scenāriji nonāk arī līdz Igaunijai. Kļuvušas skaļākas sabiedrības naidīgās runas attiecībā pret LGBT+ no valdības un organizāciju puses, kuras uzstājas pret cilvēktiesībām, tiem seko aktīvi soļi mūsu cilvēku tiesību ierobežošanā," piebilda Rannajaere.

Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija
Igaunijas pilsētas deputātus piespiež sponsorēt geju festivālu

Eirodeputāte Marina Kaljuranda (Sociāldemokrātiskā partija) arī uzskata LGBT festivālu par ļoti svarīgu notikumu.

"Man ir nepieņemama jebkāda veida diskriminācija un šabloni. Tas ir iemesls, kādēļ, neskaitot citas atbalsta grupas, es pievienojos arī Eiropas Parlamenta LGBTI atbalsta grupai. Igaunijas LGBT asociācijas darbībai sekoju līdzi pāris pēdējos gadus. Esmu daudz iemācījusies, mums bija lieliskas tikšanās un sarunas. Ļoti gaidu tikšanos jūnijā," piebilda Kaljuranda.

Nākamgad festivāls notiks Rīgā, pēc tam – Viļņā un 2023. gadā – atkal Tallinā.

Ziņu lente
0