Lietuvas prezidents paziņoja, kas patlaban vajadzīgs "Austrumu partnerībai"

© LIETUVOS RESPUBLIKOS PREZIDENTASПрезидент Литвы Гитанас Науседа на видеосвязи с президентами балтийских стран
Президент Литвы Гитанас Науседа на видеосвязи с президентами балтийских стран - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas līderis pauda viedokli, ka programmai vajadzīga jauna Eiropas Savienības stratēģija, lai paceltu to jaunā līmenī.

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Lietuvas prezidents Gitans Nausēda paziņoja, ka republika ir gatava uzņemties iniciatīvu un vadību, lai dotu impulsu programmas "Austrumu partnerība" prioritātēm, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz prezidenta pils preses dienestu.

Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
ASV aizvākušas tankus no Lietuvas: eksperts pastāstīja, kas sagaidāms Baltijā

Lietuvas līderis sveica Austrumeiropas pētījumu centra un prezidenta administrācijas organizētā videosemināra "Austrumu partnerība – starp pagātni un nākotni" dalībniekus. Pasākumā piedalījās Zviedrijas bijušais ārlietu ministrs Karls Bildts, Eiropas Parlamenta locekle Anna Fotiga, Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs un EP deputāti Andrus Kubilis un Pjatrs Auštrēvičs.

Nausēda uzsvēra, ka ir jāapvieno spēki un jāpaceļ programma "Austrumu partnerība" jaunā līmenī. pēc viņa domām, patlaban iniciatīvai vajadzīgs spēcīgāks dzinulis un enerģija.

"Programmai "Austrumu partnerība" vajadzīgs jauns impulss un enerģija, tā jāpadara par Eiropas Savienības stratēģisko mērķi. Mūsu virziens, vismaz, kā es to saprotu, ir "Austrumu partnerības" valstu integrācija ar ES. Tas nenotiks rīt vai nākamgad, taču mums visiem jāpiekrīt, ka šo valstu virziens ir ES. Ģeopolitiskās izmaiņas nenotiek vienas nakts laikā," paziņoja valsts vadītājs.

Pēc Nausēdas domām, vajadzīgi jauni politiskie un tiesiskie instrumenti, lai valstis tiektos efektīvi īstenot reformas.

"Prezidents uzsvēra, ka Lietuva, kā Rietumu vērtību vēstnieks reģionā uzņemas iniciatīvu un vadību, lai dotu impulsu programmas "Austrumu partnerība" prioritātēm un aktīvi paceltu tās augstākajā līmenī ES," teikts preses dienesta paziņojumā.

Programmas politikai vajadzīga ambicioza un ilglaicīga stratēģija, bet pašām "Austrumu partnerības" valstīm ir jāparāda uzticība demokrātiskajām vērtībām, uzskata prezidents.

Gaidāmais "Austrumu partnerības" samits ieplānots 18. jūnijā.


Ziņu lente
0