Baltijas valstis no 15. maija atjauno satiksmi starp valstīm, taču ir zināmi nosacījumi

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārvietoties starp Baltijas valstīm varēs cilvēki, kuri pēdējo 14 dienu laikā nav apmeklējuši citas valstis un kuriem nav noteikta karantīna vai pašizolācija.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Gaisa, jūras, autobusu un dzelzceļa pārvadājumi starp Latviju, Lietuvu un Igauniju tiek atjaunoti no šodienas, 15. maija. Bez ierobežojumiem Baltijā varēs pārvietoties šo valstu iedzīvotāji un personas ar uzturēšanās atļauju.

Latvijas valdība iekļāva ārkārtējās situācijas režīma izsludināšanas rīkojumā punktu, kurš paredz, ka no 15. maija tiek atjaunota gaisa, jūras, autobusu un dzelzceļu satiksme uz Lietuvu un Igauniju, kā arī satiksme no šīm valstīm uz Latviju.

Latvijas satiksmes ministrs būs tiesīgs noteikt ierobežojumus un nosacījumus starptautisko pasažieru pārvadājumu īstenošanai.

Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kā arī ārzemniekiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā nav apmeklējuši citas valstis, izņemot Lietuvu un Igauniju, un pastāvīgajiem Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem, kuri šķērso Latviju tranzītā, nav jāpavada 14 dienas pašizolācijā. Personām, kuras šķērso Latviju tranzītā un kuriem ir biļete tālākam starptautiskam braucienam vai kuras šķērso Latviju ar privāto transportlīdzekli, arī nav jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Personām, kuras ierodas Latvijā no citām valstīm, neskaitot Lietuvu un Igauniju, drīkst izmantot sabiedrisko transportu tikai, lai nokļūtu pašizolācijas vietā, turklāt sabiedriskajā transportā viņiem ir obligāti ir jāpiesedz mute un deguns ar sejas masku vai citu aizsegu.

Амфитеатр Флавиев (Колизей) в Риме - Sputnik Latvija
Eiropa glābj tūrismu: kuras valstis tiek atvērtas un kā strādās transports

Kā ziņots, pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic no 18. maija atsāks tiešos reisus no Tallinas uz Amsterdamu, Kopenhāgenu un Oslo, savukārt no 25. maija – uz Viļņu.

Pēc kompānijas pārstāves Alises Briedes sacītā, airBaltic ir gatava atjaunot lidojumus arī no Rīgas, kolīdz tiks saņemta atļauja no atbildīgajām iestādēm.

Tuvākajā perspektīvā Baltijas valstis vēlētos, lai brīvas pārvietošanās zonai pievienojas Somija, sacīja Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu valdības preses konferencē. Pēc viņa teiktā, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ĀM vadītāji apspriež arī citus "Baltijas saliņas" paplašināšanās variantus, piemēram, atteikšanos no karantīnas prasībām personām, kas ieradušās ar tiešo reisu no valstīm ar zemu inficēšanās līmeni.

Ziņu lente
0