"Nemirstīgais pulks tiešsaistē" ilgs līdz pēdējam dalības pieteikumam

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция "Бессмертный полк" в Риге, 9 мая 2019
Акция Бессмертный полк в Риге, 9 мая 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Virtuālajam gājienam "Nemirstīgais pulks tiešsaistē" jau ir pievienojušies vairāk nekā divi miljoni cilvēku, gribētāju skaits piedalīties piemiņas akcijā turpina pieaugt.

RĪGA, 9. maijs – Sputnik. Pieteikumu dalībai virtuālajā gājienā "Nemirstīgais pulks tiešsaistē" iespējams nosūtīt līdz 9. maija plkst. 15:00, akcija turpināsies tik ilgi, cik būs nepieciešams, lai visi moderāciju izgājušie veterāni kļūtu par virtuālā pulka dalībniekiem, paziņoja organizatori.

Covid-19 izplatības draudu dēļ akcija "Nemirstīgais pulks" šogad notiks tiešsaistes formātā. Organizatori jau ir saņēmuši vairāk nekā 2 100 000 pieteikumu dalībai virtuālajā gājienā. Tīmeklī gājiens ilgs vairākas dienas – visiem dalībniekiem, kas iesniegs pieteikumu, atnāks vēstule ar tā apstiprinājumu un laiku, kad varēs ieraudzīt tieši savu veterānu.

© Sputnik / Sergey MelkonovAkcija "Nemirstīgais pulks" Rīgā, 2019. gada 9. maijs
Nemirstīgais pulks tiešsaistē ilgs līdz pēdējam dalības pieteikumam - Sputnik Latvija
Akcija "Nemirstīgais pulks" Rīgā, 2019. gada 9. maijs

Iesniegt veterāna fotogrāfiju tiešsaistes gājienam var 2020.polkrf.ru, ok.ru/app/immortal-regiment, vk.com/polk_app, sber9may.ru. Pieteikumi tiek pieņemti līdz 9. maija plkst. 15:00 pēc Latvijas laika. Tiešsaistes gājiena translācija sākās jau plkst. 11:00 pēc Petropavlovskas-Kamčatskas laika (plkst. 2:00 pēc Latvijas laika).

"Akcija ies no austrumiem uz rietumiem, pievienojot sev jaunus reģionus. Apskatīties translāciju Internetā var jebkurā laikā kopš tās sākuma brīža "Krievijas Nemirstīgā pulka" mājaslapā polkrf.ru, Starptautiskā "Nemirstīgā pulka" mājaslapā polk.press un tiešsaistes kinoteātrī "Okko". Šajās platformās paredzēta arī iespēja pārtīt video uz nepieciešamo momentu un ieraudzīt savu veterānu "Nemirstīgā pulka" ierindā," pastāstīja Krievijas sabiedriskās kustības "Krievijas Nemirstīgais pulks" Centrālā štāba līdzpriekšsēdētājs Sergejs Makarovs.

Ветеран с детьми перед началом военного парада в ознаменование 70-летия Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 годов - Sputnik Latvija
Gaisa parāde, klusuma brīdis un "Nemirstīgais pulks" uz balkoniem: Uzvaras diena Krievijā

Ja cilvēkam nav iespējas iesniegt pieteikumu, piemēram, tas skar vecāka gadagājuma cilvēkus, kuriem nav prasmju darbam ar Internetu un sociālajiem tīkliem, palīgā nāks Krievijas sabiedriskās kustības "Uzvaras brīvprātīgie" dalībnieki.

Gājiena translāciju varēs vērot arī RIA Novosti un aģentūras Sputnik portālos, kas ir oficiālie "Nemirstīgā pulka tiešsaistē" informācijas partneri tuvās pierobežas valstīs.

Projekta tehnisko nodrošinājumu sniedza tā partneris PAS "Sberbank", kura speciālisti spējuši dažu nedēļu laikā izveidot resursu, kas spēj pieņemt milzīgu informācijas plūsmu un sarīkot translāciju vairāku stundu garam video.

"Lielās Uzvaras svētki apvienoja visu komandu, kura strādāja pie projekta, un palīdzēja mums īstenot visu visaugstākajā tehniskajā līmenī. Šodien jau ir augšupielādētas vairāk nekā 2 miljoni fotogrāfiju, un piedalīties projektā gribētāju skaits pastāvīgi aug," atzīmēja PAS "Sberbank" valdes priekšsēdētāja vietnieks Staņislavs Kuzņecovs.

Маргарита Драгиле - Sputnik Latvija
Dragile pastāstīja, kā 9. maijā Rīgā notiks "Nemirstīgais pulks"

Katrs nosūtītais pieteikums obligāti iziet moderāciju, un tikai pēc tam veterāns dodas tiešsaistes gājienā.

"Palīdzību akcijas sagatavošanā sniedz 3,7 tūkstoši brīvprātīgo. Aktīvistu vecums, kuri vēlējās sniegt savu pienesumu vērienīgākā Uzvaras dienas pasākuma organizācijai, ir absolūti dažāds. Visvecākajam brīvprātīgajam ir 72 gadi – viņš ir vēstures un sociālo zinību skolotājs no Habarovskas novada," pastāstīja Krievijas sabiedriskās kustības "Uzvaras brīvprātīgie" priekšsēdētāja Olga Ameļčenkova.

Pēc 9. maija "Nemirstīgā pulka tiešsaistē" gājiena translācija turpināsies "Krievijas Nemirstīgā pulka" mājaslapā polkrf.ru, Starptautiskā "Nemirstīgā pulka" mājaslapā polk.press un tiešsaistes kinoteātrī "Okko".

Ziņu lente
0