Lietuvā atsāksies reisi no Viļņas uz Rīgu un Frankfurti

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasBoeing 777
Boeing 777  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Domājams, aviācijas satiksme ar Latviju un Vāciju atsāksies maija vidū. Reisi uz Latviju kursēs ik dienas, uz Vāciju – trīs reizes nedēļā.

RĪGA, 5. maijs – Sputnik. Lietuvas valdība devusi atļauju atjaunot regulāros reisus no maija vidus, neskatoties uz to, ka daudzās valstīs vēl saglabājas karantīnas noteikumi, vēsta Sputnik Lietuva

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Biļetes kļūs dārgākas: lidosta "Rīga" gatavojas lidojumu atjaunošanai

Karantīnas režīms valstī saglabājas līdz 11. maijam. Trešdien Ministru kabineta sēdē tika pieņemts lēmums mīkstināt tā noteikumus, tostarp arī atjaunot aviācijas satiksmi. No 4. maija pilsoņiem atļauts izbraukt no Lietuvas, jo tas nepasliktinās epidemioloģisko situāciju valstī.

"Lietuvas lidostas" informēja, ka pirmie reisi būs uz Rīgu un Frankfurti no Viļņas lidostas. Tie sāksies 13. maijā.

"Mēs uzskatām, ka pienācis laiks pakāpeniski atteikties no pasažieru reisu aizlieguma, un valsts lidostām ir precīzi izstrādāta stratēģija, tās gatavojas maksimumam. Tas veikts, ņemot vērā jaunākās drošības rekomendācijas, situāciju ar koronavīrusu konkrētajā mērķa valstī un aviokompāniju plānus," pastāstīja "Lietuvas lidostu" aviācijas pakalpojumu nodaļas vadītājs Aurims Stiklūns.

Reisi no Viļņas uz Frankfurti notiks trīs reizes nedēļā – pirmdienās, trešdienās un piektdienās. Tās no 13. maija organizēs vācu aviokompānija Lufthansa.

Табло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Ar pasažieriem sazināsies personīgi: airBaltic līdz 31. oktobrim atceļ pusi reisu

Tajā pašā dienā ikdienas reisus no Lietuvas galvaspilsētas uz Rīgu atsāks kompānija airBaltic.

Domājams, maija otrajā pusē aizvien lielāks skaits aviokompāniju atsāks reisus valsts lidostās.

Lietuvā ir gandrīz 1420 konoravīrusa pacientu, 46 cilvēki miruši, izveseļojušies 638 cilvēki.

11. martā Pasaules Veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. Saskaņā ar jaunākajiem datiem, pasaulē fiksēti vairāk nekā 3,4 miljoni infekcijas gadījumu, miruši vairāk nekā 238 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0