Baltijas debesis atkal aizsargās spāņi, kas izpelnījušies "slavu" pēc raķetes pazaudēšanas

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasРакета.
Ракета. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spāņu karavīri kopā ar britiem atkal uzņēmušies gaisa telpas patrulēšanu Baltijā. Galvenais – kaut nu šoreiz nebūtu nekādu zaudējumu.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Ceturtdien, 30.aprīlī Lietuvas Gaisa spēku aviācijas bāzē Baltijas gaisa telpas patrulēšanas kontingenta nomaiņas ceremonijā dežūru uzņēmās Spānijas un Lielbritānijas Gaisa spēki, vēsta BB.lv.

NATO misiju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā vadīs Spānija. Šī NATO misija Baltijā ir jau 53. pēc kartas, piektā – Spānijai un sestā – Lielbritānijas Karaliskajiem Gaisa spēkiem.

Atzīmēts, ka Baltijas gaisak telpas patrulēšana turpinās kopš 2004.gada.

Spānijas Gaisa spēki patruļām izmantos sešus iznīcinātājus F-18 Hornet, bet briti – četrus iznīcinātājus Mrahe 2000.

Многоцелевой истребитель Eurofighter Typhoon - Sputnik Latvija
Jānis Ādamsons: NATO raķetes starts Igaunijas debesīs nebija kļūdains

Lietuvas Gaisa spēku komandieris pulkvedis Dainijs Guzs, atvadoties no beļģu karavīriem, kuri nodeva savus pienākumus spāņiem un britiem, pauda cieņu visas Lietuvas vārdā par centieniem reģiona aizsardzības vārdā.

Atgādināsim, ka 2018.gada augustā Spānijas Gaisa spēku iznīcinātājs Eurofighter Typhoon 2000 kļūdaini palaida "gaiss-gaiss" klases kaujas raķeti lidojumā virs Igaunijas dienvidu daļas.

Interesantākais ir tas, ka vēl joprojām nevienam nav ne jausmas, kur raķete pazudusi. Pilnīgi iespējams, ka tā varēja nokrist arī Latvijas teritorijā.

Lūgums vēl joprojām ir aktuāls: ja atradīsiet raķeti, nekavējoties informējiet par to pa tālruni 112.

Ziņu lente
0