Baltijas valstu premjeri apsprieda robežu atvēršanu pēc karantīnas mīkstināšanas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs valstu ārlietu ministriem uzdots koordinēt savstarpējas darbības robežu atvēršanā, daļējas pārvietošanās atjaunošanā, tirdzniecības aktivizēšanā un citos pasākumos.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Baltijas valstu premjerministri vienojās sadarboties, kad ES ietvaros pienāks laiks atvērt robežas priekš cilvēku un preču pārvietošanās, tiek ziņots  Latvijas valdības mājaslapā.

Trešdien Lietuvas premjerministrs, Latvijas valdības vadītājs Krišjānis Kariņš un Igaunijas premjers Jiri Ratass veica Baltijas Valstu ministru padomes distances sēdi. Lielākoties uzmanība bija veltīta situācijai ar Covid-19. Puses apsprieda praktisko sadarbību un karantīnas ierobežojošo pasākumu mīkstināšanu.

"Mēs dalāmies informācijā, palīdzam viens otram un ceram uz pasākumu mīkstināšanu, kuri regulē kontroli uz robežām, tuvākajā nākotnē," uzrakstīja Ratass savā Twitter lapā.

​Koordinēt savstarpējas darbības robežu atvēršanā, daļējas pārvietošanās atjaunošanā, tirdzniecības aktivizēšanā un citos pasākumos ar veselības ministru un citu atbildīgo iestāžu dalību šajā procesā uzdots ārlietu ministriem.

"Šodien sarunā ar Jiri Ratasu un Sauļu Skverneli bijām vienisprātis par nepieciešamību sadarboties ierobežojumu atcelšanā uz iekšējām robežām, lai nodrošinātu brīvu personu un preču kustību. Jaunnedēļ pārrunāsim reģionālos infrastruktūras projektus ekonomikas attīstībai pēc #COVID19," uzrakstīja Kariņš savā Twitter lapā.

​Skvernelis pateicās kolēģiem par preču un cilvēku tranzīta un pilsoņu repatriācijas jautājumu risināšanu u atzīmēja, ka preces un kravas brīvi pārvietojas starp valstīm, un uz robežām ar Poliju un Latviju rindu nav. tāpat Lietuvas valdība vadītājs uzsvēra visu Baltijas valstu aktīvas koordinācijas nozīmi lēmumu pieņemšanā saistībā ar karantīnu, kā arī tās pasākumu mīkstināšanu gan politiskā, gan ekspertu līmenī. Pēc viņa sacītā, sabiedrība ar nepacietību gaida šos lēmumus.

Premjeri vienojās arī turpmāk rīkot regulāras videokonferences aktuālāko jautājumu apspriešanai.

Ziņu lente
0