Brauca uz Latviju pēc lēta alus: Igaunijas robežsargi aizturēja pārkāpēju

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийско-эстонская граница в Валке-Валге
Латвийско-эстонская граница в Валке-Валге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz daudzās valstīs ieviesto ārkārtējo situāciju, daži cilvēki nevēlas atteikties no lēta Latvijas alkohola, taču tagad nāksies ne vien pasēdēt divas nedēļas piespiedu karantīnā, bet iestāsies arī kriminālatbildība.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Igaunijas robežsargi Valgas apriņķī aizturēja vīrieti, kurš šķērsoja robežu ar savu apvidus ceļa mašīnu pa meža ceļu, lai nopirktu Latvijā alu, un pēc tam pa to pašu ceļu atgriezās atpakaļ, raksta Press.lv.

Pārkāpēja mašīna brauca pa šauru meža taku, kur robežas šķērsošana ir aizliegta. Ceļš virzienā uz Latviju un atpakaļ 33 gadus vecajam vīrietim aizņēma aptuveni stundu, pēc kā viņu apturēja robežsargi, paziņoja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta preses dienestā.

Automobiļa apskatīšanas laikā salonā tika atrastas divas kastes Latvijā iegādāta alus.

Весенние полевые работы на полях - Sputnik Latvija
Igaunijas prezidente aicina bezdarbniekus strādāt laukos

"Autovadītāja paskaidrojumi ir pieņemti, taču viņam nebija neviena pamatota iemesla pārkāpt valsts robežu," pateica robežsardzes biroja priekšnieks Maeliss Sārepū.

Ierosināta krimināllieta, kā arī, saskaņā ar noteikumiem, tagad vīrietim ir pienākums pavadīt divas nedēļas piespiedu karantīnā.

Patlaban Igaunijas un Latvijas robežu ir atļauts šķērsot tikai caurlaides punktos Valgā, Murati, Lilli un Iklā. Visi otrās šķiras ceļi, kas savieno Igauniju un Latviju, ir slēgti.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka šāds ierobežots caurlaides punktu skaits saistībā ar koronavīrusa epidēmiju neizbēgami ved pie sastrēgumiem. Tā, marta vidū uz Igaunijas un Latvijas robežas Iklā izveidojās milzīga kravas mašīnu rinda. Sastrēgums izstiepās desmitos kilometru.

Ziņu lente
0