Lietuvā karantīnas laikā nelegālie strādnieki šuva medicīnas maskas

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЗапуск производства тканевых масок
Запуск производства тканевых масок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par katru nelegāli kompānijai nāksies samaksāt naudas sodu vairāk nekā 800 eiro apmērā. Trīs no strādniekiem bija ārzemnieki.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Lietuvas Valsts darba inspekcija (VDI) apturēja nelegāļu darbu, kuri šuva medicīnas maskas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz iestādes preses dienestu.

Inspekcija saņēma sūdzību, ka Lentvarē šūšanas fabrikā, iespējams, notiek nelikumīgi darbi. Lietuvas VDI sarīkoja pārbaudi, kuras laikā noskaidrojās, ka tur strādā septiņi nelegāli strādnieki, trīs no kuriem bija ārzemnieki. Viņi šuva medicīnas maskas.

Tagad uzņēmuma pārvaldniekam un pašai kompānijai draud naudas sodi. Par katru nelegālo strādnieku minimālais naudas sods juridiskai personai sastāda 868 eiro.

Встреча с Джоржио Армани - Sputnik Latvija
Modes nams Armani šūs medicīnas halātus, savukārt Latvijas ieslodzītie – maskas

Karantīnas periodā darba inspektori rīko pārbaudes tikai īpašos gadījumos: saskaņā ar atskaiti par nelaimes gadījumu ražotnē, kurš noved pie darbinieka traumas vai nāves, kā arī gadījumos, kad pastāv tieši draudi darbinieku drošībai un veselībai un parādās nelegālās nodarbinātības pazīmes.

Tiek atzīmēts, ka karantīna neatbrīvo darba devēju no darba likumdošanas izpildes un administratīvās atbildības pasākumu piemērošanas.

Lietuvā ir reģistrēti vairāk nekā 800 koronavīrusa gadījumu. Republikā līdz 13. aprīlim ir spēkā karantīnas režīms.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja koronavīrusa jaunās infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti vairāk nekā 1,2 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 64 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0