Lietuvas prezidents aicinājis neticēt Lukašenko "bravūrai" par koronavīrusu

© LIETUVOS RESPUBLIKOS PREZIDENTASПрезидент Гитанас Науседа посетил операционный штаб экстремальных ситуаций
Президент Гитанас Науседа посетил операционный штаб экстремальных ситуаций - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas Ārlietu ministrija pauda neizpratni par Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas izteikumiem.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Lietuvas prezidents Gitans Nausēda apšaubīja, vai oficiālā informācija par koronavīrusa izplatību Baltkrievijā ir patiesa, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Saskaņā ar Baltkrievijas Veselības ministrijas datiem, no Covid-19 ārstējas vai tiek novēroti 157 cilvēki.

"Mēs nevaram uzticēties informācijai, ko oficiāli saņemam no Baltkrievijas, jo es uzskatu, ka Baltkrievijas vadītājs novērtē situāciju ar zināmu bravūru," Nausēdas teikto citēja RIA Novosti.

Nausēda pieļāva, ka "patiesā statistika" Baltkrievijā esot daudz sliktāka. Pie tam, piebilda Nausēda, Lietuvas varasiestādēm ir zināmi "noteikti infekcijas izplatības perēkļi" Baltkrievijas teritorijā un "nefiksēti nāves gadījumi".

Savukārt Baltkrievijas Ārlietu ministrija pauda neizpratni par Lietuvas prezidenta izteikumiem.

"Jebkādu tamlīdzīgu izteikumu pamatā jābūt ticamai informācijai un faktiem, nevis spriedelējumiem un baumām. Tāpēc mēs būtu pateicīgi Lietuvai, ja tā nodotu mums precīzas ziņas par kaut kādiem "noteiktiem perēkļiem Baltkrievijas teritorijā un fiksējamiem nāves gadījumiem". Protams, ja vien tādas ziņas tai patiešām ir," norādīja Baltkrievijas ĀM.

Baltkrievijas nostāja

Baltkrievijas varasiestādes uzskata, ka situācija ar koronavīrusa izplatību ir kontrolējama un nesper stingrus ierobežojošos pasākumus – skolās nav noteikta karantīna, strādā restorāni, fitnesa centri un skaistumkopšanas saloni. Bez tam aviokompānija "Belavia" turpina reisus starp Minsku un Viļņu.

Станок-качалка - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nafta, gāze un pasaules ekonomika koronavīrusa turbulences apstākļos

Koronavīrusa Covid-19 pandēmija izplatījusies gandrīz visā pasaulē un skārusi gandrīz 200 valstis. Pasaules Veselības organizācijas jaunākie dati liecina, ka ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 750 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 36 tūkstoši miruši.

Džona Hopkinsa universitātes statistika liecina, ka saslimuši vairāk nekā 860 tūkstoši cilvēku, miruši 42 tūkstoši, 178 tūkstoši pacientu izārstējušies. Lielākais upuru skaits – Itālijā (miruši vairāk nekā 12,5 tūkstoši cilvēku), tai seko Spānija, Savienotās Valstis, Francija, Ķīna, Irāna un Lielbritānija.

Ziņu lente
0