Koronavīrusa dēļ Baltijas valstīs samazinājies elektroenerģijas patēriņš

© Sputnik / Sergey MelkonovОпора линии электропередачи
Опора линии электропередачи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visās Baltijas valstīs ir izlīdzinājušās elektroenerģijas cenas un sasniedza gandrīz 22 eiro par megavatstundu, vēsta "Elektrum Lietuva".

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas cena Baltijas valstīs samazinājās par 9%. Lietuvā, Latvijā un Igaunijā cenas ir izlīdzinājušās un sasniedza 21,92 eiro par megavatstundu, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz neatkarīgo enerģijas piegādātāju "Elektrum Lietuva".

"Nord Pool" biržā elektrības vērtība ir pazeminājusies par 12% - līdz 8,06 eiro par megavatstundu.

"Pagājušajā nedēļā mēs ieraudzījām elektroenerģijas patēriņa samazināšanos koronavīrusa dēļ. Gaidāms, ka elektroenerģijas patēriņš paliks zem normas vairāku nedēļu garumā," paziņoja "Elektrum Lietuva" Kompānijas nozīmīgo klientu lietu nodaļas vadītājs Karolis Bagdons.

Прибор учета на месторождении нефти - Sputnik Latvija
Viedoklis
Naftas cenas un alternatīvās enerģētikas krahs. Kurš gūst labumu?

Zemāku elektroenerģijas pieprasījumu Eiropā veicinājis degvielas cenu kritums tirgū. Tai pat laikā nokrišņu skaita pieaugums noveda pie stabili augsta ūdens līdzsvara Skandināvijas valstīs, kas ievērojamā mērā ietekmēja elektrības cenas samazinājumu.

Laika posmā no 16. līdz 22. martam elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs samazinājās par 3% - līdz 534 gigavatstundām. Lietuvā šis rādītājs samazinājies par 4% (līdz 228 gigavatstundām), Latvijā – par 3% (līdz 141), savukārt Igaunijā patēriņš samazinājies par 4% un sasniedza 165 gigavatstundas.

Kopējais Baltijas valstu ražošanas apjoms samazinājies par 6% - līdz 323 gigavatstundām.

Nedēļas laikā Lietuva, Latvija un Igaunija kopā saražoja 60% tām nepieciešamās elektrības.

Ziņu lente
0