Lietuvas premjerministrs licis nekavējoties atlaist Kauņas slimnīcas vadītāju

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasЛаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном
Лаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skandāls izcēlies, kad sociālajos tīklos parādījās fotogrāfijas ar maisiem, kuros atradās infektologu vienreizlietojamās drēbes, kuras, spriežot pēc visa, viņi izmantoja vairākkārtīgi.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis lika veselības ministram Aurēlijam Verigam nekavējoties atlaist Kauņas klīniskās slimnīcas vadītāju, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to Ministru kabineta vadītājs uzrakstīja savā Facebook lapā.

Военный врач, архивное фото - Sputnik Latvija
Koronavīruss nokļuvis līdz NATO bataljonam Lietuvā

Iepriekš Lietuvā izcēlās skandāls fotogrāfijas dēļ, kuru savā sociālā tīkla lapā publicēja kāda Lietuvas medija žurnāliste.

Jauniete publicēja fotogrāfijas ar aizsietiem polietilēna maisiem, spriežot pēc visa, ar apģērbu, uz kuriem bija uzrakstīti vārdi un uzvārdi.

Fotogrāfiju komentāros norādīts, ka maisos atrodas Kauņas infekcijas slimnīcas ārstu vienreizlietojamais apģērbs, kura, saskaņā ar noteikumiem, ir jāutilizē uzreiz pēc nomaiņas. Taču tā vietā, kā raksta žurnāliste, ārsti pārģērbjas, saliek vienreizlietojamo apģērbu parakstītos maisos un atstāj slimnīcā līdz nākamajai maiņai, lai atkal vilktu to mugurā.

"Tas ir skandalozi un riebīgi. Un pat vairāk – tas ir noziedzīgi. Ministram A. Verigam ir nekavējoties jāatlaiž Kauņas klīniskās slimnīcas vadītājs," uzrakstīja Skvernelis, papildinot savu paziņojumu sociālajā tīklā ar žurnālistes paziņojuma ekrānbildi.

Tāpat, kā atzīmēja premjers, viņš gaida detalizētu skaidrojumu no ministrijas vadības un atbildīgajām personām.

"Es ļoti ceru, ka tas nav arī ministrijas bezdarbības rezultāts, pretējā gadījumā noteikti tiks pieņemti attiecīgi lēmumi," paziņoja Skvernelis.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, Lietuvā ir 382 inficētie ar koronavīrusu.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar šī brīža datiem, pasaulē ir inficējušies vairāk nekā 601 tūkstotis cilvēku, vairāk nekā 27 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0