Koronavīruss nokļuvis līdz NATO bataljonam Lietuvā

© Foto : Lietuvos kariuomenėВоенный врач, архивное фото
Военный врач, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāki saslimušie NATO karavīri nosūtīti ārstēties uz dzimteni – uz Nīderlandi, pārējie izolēti Lietuvā.

RĪGA, 25. marts – Sputnik. Starp koronavīrusa pacientiem Lietuvā izrādījušies NATO starptautiskā bataljona karavīra, vēsta Sputnik Lietuva.

Precīza informācija par inficēto karavīru skaitu netiek sniegta, taču otrdien Veselības ministrija publicēja jaunus datus par koronavīrusa gadījumiem, kuros iekļauta ziņa par septiņiem inficētiem ārvalstu pilsoņiem.

Brīvdienās viens saslimis karavīrs un četri viņa dienesta biedri no Nīderlandes ar slimības simptomiem saskaņā ar komandieru lēmumu tika nosūtīti uz dzimteni. NATO spēku pārstāvji informēja, ka šis lēmums pieņemts, lai atvieglotu slodzi, ar ko saskārusies veselības aprūpes sistēma Lietuvā. Pārējie karavīri ārstējas šim nolūkiem speciāli paredzētās telpās kara mediķu uzraudzībā. Tur ņemti arī paraugi vīrusa testiem.

Торжественная церемония передачи Земессардзе от США средств разминирования Husky - Sputnik Latvija
Vai kareivjiem nevajag izolēties? Kāpēc Zemessardze turpina mācības

Lietuvā jau konstatēti vairāk nekā 200 koronavīrusa infekcijas gadījumi. Starp saslimušajiem ir arī trīs gadus vecs bērns, slimība konstatēta arī viņa vecākiem – mediķiem. Iepriekš Lietuva pieņēma lēmumu par veselības aprūpes darbinieku obligātu testēšanu.

Vakar Lietuvā noskaidrojās, ka miris vēl viens koronavīrusa slimnieks – sievietei, kas mirusi "Santaros" klīnikā Viļņā, bija 90 gadi.

Veselības ministrs Aurēlijs Veriga paziņoja, ka katru Lietuvas iedzīvotāju jāuzskata par potenciālu vīrusa avotu. Iepriekš republikā tika pieņemts lēmums uzdot iedzīvotājiem nēsāt medicīnas maskas sabiedriskās vietās. Veriga konstatēja, ka, iespējams, nāksies pieņemt arī citus ierobežojošos pasākumus, taču pagaidām tādas vajadzības nav.

Ziņu lente
0