Liktenīgais reiss: ar koronavīrusu inficējušos igauņu skaits ir palielinājies divas reizes

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры на регистрации в аэропорту Рига
Пассажиры на регистрации в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astoņi no desmit koronavīrusa slimniekiem Igaunijā atlidoja uz Rīgu ar reisu no Itālijas Bergamo pilsētas 29. februārī.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. Igaunijas Veselības departamenta laboratorija atklājusi koronavīrusu vēl pieciem valsts iedzīvotājiem, kuri atgriezās 29. februārī no Itālijas ar lidmašīnu Bergamo – Rīga, vēsta Postimees.

Tādējādi ar koronavīrusu saslimušo skaits Igaunijā kopš vakardienas palielinājies no 5 līdz 10 cilvēkiem.

Пассажиры на регистрации в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Ar lidmašīnu no Bergamo uz Rīgu atlidoja nevis viens cilvēks ar koronavīrusu, bet divi

Veselības departamentam ir avioreisa Bergamo – Rīga pasažieru saraksts, kas tika veikts 29. februārī. Notikušas konsultācijas ar visiem inficētajiem. Saskaņā ar Veselības departamenta vērtējumu, viņi visi saslima Itālijas ziemeļos, kur patreiz tiek atzīmēts koronavīrusa uzliesmojums, nevis lidmašīnā.

Saslimušie ārstējas mājās.

Patlaban Veselības departamenta rīcībā atrodas arī 29. februāra avioreisa Bergamo – Tallina pasažieru saraksts – ar šo reisu uz Igauniju atlidoja viens cilvēks, kuram vakar tika diagnosticēts koronavīruss.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem, Latvijā ar aizdomām par COVID-19 saslimšanu tika pārbaudīti 186 cilvēki, jauni inficēšanās gadījumi atklāti netika.

​Bergamo atrodas Itālijas Lombardijas reģionā, Itālijas ziemeļos, kur atzīmēts koronavīrusa uzliesmojums (98 cilvēki reģionā ir miruši). Daudzas valstis ir aizliegušas ieceļot valstī tiem, kas iepriekš pabijuši Lombardijas, Venēcijas, Emīlijas-Romanjas, Marke un Pjemontas reģionos, vai arī līdz tos, kas ieradušies no šiem reģioniem vai citām koronavīrusa izplatīšanās valstīm, ievērot divu nedēļu karantīnu.

Kopumā ar koronavīrusu inficēto skaits kontinentālajā Ķīnā pārsniedzis 80,5 tūkstošus cilvēku, miruši 3042 cilvēki, izārstējušies vairāk nekā 53,7 tūkstoši. Ārpus ĶTR miruši 267 cilvēki, no tiem 148 – Itālijā, kur kopējais inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 3,8 tūkstošus.

Ziņu lente
0