EP deputāte no Lietuvas atzinīgi vērtēja ASV "kodoluzbrukuma mācības" pret Krieviju

© Lietuvos Respublikos SeimasЕвродепутат от Литвы Раса Юкнявичене, архивное фото
Евродепутат от Литвы Раса Юкнявичене, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāte Rasa Juknevičiene uzskata, ka Krievija "modernizējusi savu kodolieroču arsenālu, lai gūtu priekšrocības par Rietumiem".

RĪGA, 23. februāris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāte Rasa Juknevičiene nosauca par "svarīgām" ASV mācības gadījumam, ja Krievija pielietošot kodolieročus Eiropā. Savas domas viņa izklāstīja Facebook.

Взрыв ядерной бомбы - Sputnik Latvija
ASV mācībās izspēlēja kodoluzbrukumu Krievijai

Iepriekš Pentagons vēstīja, ka organizētas "nelielas mācības", kas paredzēja Krievijas kodoluzbrukumu Eiropai un Savienoto valstu atbildi. Pasākuma scenārijs paredzēja ārkārtas situāciju Eiropā, kur rit "karš ar Krieviju", un KF nolemj ierobežoti "izmantot nelielas jaudas kodolieroci pret objektu NATO teritorijā". Tika imitēta ASV reakcija – Vašingtona "atbild ar kodoluzbrukumu Krievijai".

Juknevičiene apgalvo, ka Vladimira Putina prezidentūras laikā Krievija it kā esot modernizējusi savu kodolieroču arsenālu, lai gūtu priekšrocības par Rietumiem", neskatoties uz starptautiskajiem līgumiem.

"Prezidenta Obamas (ASV bijušais prezidents – red.) politika bija citāda, viņš sludināja jaukas idejas par bezkodola pasauli, un ASV kodolprogramma tika apturēta. Līdzsvara trūkums, kas izveidojies rezultātā, ir ļoti bīstams mieram visā pasaulē, tāpēc mums ir jāsaprot, cik svarīga un nozīmīga mūsu kopīgai nākotnei ir Savienoto Valstu atgriešanās realitātē no rožainu sapņu pasaules," raksta politiķe.

Baltijas valstu un Polijas politiķi pastāvīgi runā par it kā augošiem "Krievijas draudiem". Šo žēlabu fonā viņi lūdz NATO sabiedroto palīdzību, izvieto savā teritorijā alianses militāro kontingentu un tehniku, kā arī iegādājas bruņojumu.

Европейский парламент - Sputnik Latvija
EP deputāte pārmet Lietuvas valdošās partijas līderim atbalstu "Krievijas projektiem"

Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus. Gluži pretēji, Krievijas valdība norādīja uz NATO spēku daudzkārtējo pieaugumu pie Krievijas robežām. Pie tam Krievijas ĀM konstatēja, ka Ziemeļatlantijas alianse izmanto Rietumu histēriju, lai paplašinātu militāro kontingentu.

Virkne ekspertu uzskata, ka Viļņa izdomā pasakas par "briesmīgo Krieviju", lai iebiedētu savus iedzīvotājus.

Portāla "SONAR 2050" galvenais redaktors politologs Semjons Uralovs intervijā Sputnik Lietuva norādīja, ka Baltijas valstu politiskās elites gūst peļņu uz "Krievijas draudu" rēķina. Pēc viņa domām, politiķi kaulējas ar ārējiem spēlētājiem, lai nodrošinātu paši savu izaugsmi.

Ziņu lente
0