Igaunija palīdzēs Latvijai izmeklēt Pirmā kanāla retranslētāja lietu

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasТелевизионная испытательная таблица на экране телевизора
Телевизионная испытательная таблица на экране телевизора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts drošības dienests veica operatīvās darbības uzņēmuma "Baltijas Mediju Alianse" telpās – tā līdzīpašnieku Oļegu Solodovu tur aizdomās par starptautisko sankciju pārkāpumu.

RĪGA, 6. februāris - Sputnik. Igaunijas likumsargi palīdzēs kolēģiem Latvijā izmeklēt krimināllietu par starptautisko sankciju iespējamu pārkāpumu no uzņēmuma "Baltijas Mediju Alianse" puses, kas nodarbojas ar telekanāla "Pirmais kanāls" programmu retranslāciju Baltijā, vēsta Igaunijas prokuratūras preses dienests.

Iepriekš Latvijas Valsts drošības dienests (VDD) veica operatīvās darbības uzņēmuma "Baltijas Mediju Alianse" telpās – tā līdzīpašnieku un valdes priekšsēdētāju Oļegu Solodovu tur aizdomās par starptautisko pret Krieviju vērsto sankciju pārkāpumu. Ne Solodovs, ne BMA par šo situāciju komentārus nav snieguši, vēsta RIA Novosti. Krievijas Sakaru ministrijas vadītāja vietnieks Aleksejs Voļins norādīja, ka situācija – kratīšanas Latvijas uzņēmuma ofisā – neuzlabo jau pietiekami sabojāto Latvijas reputāciju, valstī nereti tiek pārkāptas cilvēku tiesības saņemt informāciju.

Полицейский автомобиль - Sputnik Latvija
Kratīšanas un aresti Rīgā: vētraina gatavošanās mēra nomaiņai

Igaunijas prokuratūra apstiprināja, ka kolēģiem Latvijā sniegta palīdzība šīs lietas izmeklēšanā, taču detalizētāju informāciju nesniedza. "4. februārī Drošības policija" saskaņā ar juridiskas palīdzības lūgumu izpildīja pieprasītās procesuālās darbības un nosūtīs nepieciešamo informāciju Latvijas likumsargājošajām iestādēm. Veiktās darbības attiecas tikai uz uzņēmējdarbību un neskar plašsaziņas līdzekļu darbību vai to saturu," teikts prokuratūras paziņojumā.

Uzņēmuma BMA pārstāvniecība Igaunijā tāpat atteicās komentēt situāciju.

Uzņēmumu "Baltijas Mediju Alianse" veido "Pirmais Baltijas kanāls", kas retranslē "Krievijas Pirmā kanāla" programmas, reklāmas aģentūra "Pirmais Baltijas mūzikas kanāls", reklāmas un mediju aģentūra "Ren TV Baltic", televīzijas kanālu izplatītājs "Tem LV" un izdevniecība "Print Media", kā arī avīzes "MK Latvija" un "MK Estoņija" un to interneta versijas. Kopumā "Baltijas Mediju Alianse" ietver 25 televīzijas kanālus Baltijā, turklāt uzņēmums gatavo vietējās televīzijas ziņas Latvijai un Igaunijai.

Baltijas valstu varasiestādes regulāri cenšas kavēt Krievijas mediju darbu. Krievijas Ārlietu ministrija norādīja, ka šo darbībā vērojamas koordinētas līnijas pazīmes. Mediju apspiešanas gadījumi Baltijas valstīs "uzskatāmi demonstrē, ko patiesībā ir vērti demagoģiskie paziņojumi par Viļņas, Rīgas un Tallinas uzticību demokrātijas un vārda brīvības principiem".

Ziņu lente
0