Lai tik NATO būtu labi: Lietuvā mācību vajadzībām atdeva lauksaimniecības zemi

CC0 / Рixabay / Зимнее поле, архивное фото
Зимнее поле, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienošanās noslēdza ar zemniekiem un lauksaimniecības kompānijām Marijampoles un Lazdiju pašvaldībās.

RĪGA, 31. decembris – Sputnik. Lietuvā starptautiskajām mācībām Defender Europe 2020, kas notiks jaunā gada pavasarī, atdevuši lauksaimniecības teritorijas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas Bruņoto spēku preses dienestu.

Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija
Latvija sagatavos savus ceļus "karam" ar Krieviju

Oktobrī un novembrī attiecīgas vienošanās tika parakstītas ar zemniekiem un lauksaimniecības kompānijām Marijampoles un Lazdiju pašvaldībās par to īpašumā esošo zemesgabalu izmantošanu mācību dalībnieku vajadzībām.

"Plānojot mācības nemilitārās teritorijās, tostarp Suvalkos, saskārāmies ar nopietniem izaicinājumiem, jo mācību aktīvā fāze, kas ilgs vien trīs dienas, notiks uz bieži apstrādātām zemēm, kuru kopējā platība sastāda 24 tūkstošus hektāru. Tādēļ vissarežģītākais uzdevums ir saskaņot visas nepieciešamās teritorijas ar civilajiem īpašniekiem," pateica aizsardzības štāba virsnieks majors Tadass Čerņausks

Viņš uzsvēra, ka vienoties nācās vairāk nekā ar simtu privāto un juridisko personu. Pēc virsnieka sacītā, fermeri bija gatavi "veicināt Lietuvas aizsardzību".

Bruņotie spēki solīja kompensēt zaudējumus, kuri tiks radīti ceļiem, laukiem un lauksaimniecības kultūrām mācību rezultātā, savukārt vietējiem iedzīvotājiem ir jāpiešķir vieta Lietuvas un sabiedroto karaspēkiem adekvātākai un profesionālākai uzdevumu izpildei civilo iedzīvotāju rajonos.

Ādažu poligons - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijā deg zeme zem NATO kareivju kājām

Mācības skars Marijampoles, Kalvarijas un Lazdiju rajonus.

2020. gada pavasarī ir ieplānoti manevri Defender Europe 2020, kuri kļūs par lielākajiem alianses manevriem Eiropā pēdējo 25 gadu laikā. tajās piedalīsies līdz 40 tūkstošiem militārpersonu no NATO un tās sabiedroto valstīm.

Baltkrievija ir noraizējusies sakarā ar gaidāmajām mācībām tās robežas tuvumā. Valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka viņam kopā ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu nāksies aizdomāties par to, kā pasargāt savas valstis šādu NATO manevru laikā Baltijā un Polijā.

Ziņu lente
0