Swedbank slēdz Sputnik Igaunija darbinieku kontus

© Sputnik / Вадим АнцуповПресс-центр Sputnik Эстония
Пресс-центр Sputnik Эстония - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viena no Igaunijas vadošām bankām - Swedbank - ir paziņojusi vietējās Sputnik redakcijas darbiniekiem par pakalpojumu sniegšanas izbeigšanu un kontu slēgšanu.

RĪGA, 31. decembris - Sputnik. Igaunijas policijas draudiem saukt Sputnik darbiniekus pie kriminālatbildības par viņu profesionālo pienākumu pildīšanu ir pievienojušās finanšu sankcijas. Zviedrijas banka, kas kļuvusi par vienu no vietējā bankinga līderiem, paziņoja par Igaunijas "sputniku" kontu slēgšanu.

Sputnik Igaunija darbiniekiem nosūtītajā vēstulē no Swedbank centrālā biroja teikts par pakalpojumu sniegšanas izbeigšanu un viņu kontu slēgšanu.

Iepriekš rakstīts, ka kontroles iestāžu aizdomas radījusi aptuveni 25 miljardus eiro izcelsme, kas izgājuši caur SEB bankas filiāli Igaunijā Šī iemesla dēļ Zviedrijas Finanšu inspekcija (FI) ierosinājusi lietu par pārkāpumu pret vienu no lielākajām kredītorganizācijām Igaunijā.

Свобода слова на словах: Матвиенко прокомментировала угрозы в адрес Sputnik Эстония - Sputnik Latvija
Video
Pasākumi būs stingri: Matvijenko brīdināja Tallinu par Sputnik vajāšanas sekām

Portāls Stolitsa informēja, ka FI sadarbībā ar Igaunijas, Latvijas un Lietuvas finanšu kontroles organizācijām izmeklē naudas atmazgāšanas apkarošanas pasākumus Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB) filiālēs Baltijas valstīs. No pašas iestādes viedokļa, tās rīcībā ir pietiekami pierādījumi, lai atbilstoši izmeklēšanas rezultātiem vērstu sankcijas pret SEB.

Pēc izmeklēšanas beigām FI informēs SEB par darbības rezultātiem un lūgs pašas bankas viedokli šajā jautājumā. Gala rezultāti tiks publicēti 2020.gada aprīlī, mēnesi pēc tam, kad kļūs zināmi līdzīgas izmeklēšanas rezultāti pret citu zviedru banku - Swedbank.

Ziņu lente
0