Mēs jūs atbalstīsim: Putins atbildēja uz Sputnik Igaunija redaktores jautājumu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankas Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 19 декабря 2019
 Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 19 декабря 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijai pūlas pārmest spiedienu pret medijiem, bet paši rīkojas tieši tāpat, - tas pārsteidz, atzīmēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

RĪGA, 19. decembris - Sputnik. Krievijas vadība atbalstīs ziņu aģentūru Sputnik, kas saskārusies ar Igaunijas varasiestāžu spiedienu, norādīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins lielās preses konferences gaitā.

Sputnik Igaunija galvenā redaktore Jeļena Čeriševa pastāstīja Putinam, ar kādām problēmām aģentūra saskārusies Igaunijā. Iepriekš starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" informēja, ka Sputnik Igaunija darbinieki saņēmuši Policijas un robežsardzes departamenta vēstules ar atklātiem draudiem ierosināt krimināllietas, ja viņi līdz 2020.gada 1.janvārim nepārtrauks darba attiecības ar starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa". Lēmums pamatots ar sankcijām, ko ES ieviesa 2014.gada martā pret vairākām fiziskām un juridiskām personām pēc notikumiem Ukrainā.

"Tamlīdzīgas lietas mani ļoti pārsteidz. Krieviju cenšas apsūdzēt par spiedienu pret medijiem, bet paši dara to, par ko apsūdz," konstatēja Putins.

Prezidents pauda pārliecību, ka pasākumi valsts līmenī nebūs īpaši efektīvi, jo tikai stimulēs tos, kuri vēlas šķirt abu valstu tautas.

"Ir jāpanāk iespēja strādāt valstīs, kur baidās no mūsu patiesības, no mūsu ietekmes. Informācijas izplatīšanas brīvība ir viena no mūsdienu pasaules pamatbrīvībām. Krievija no savas puses atbalstīs Sputnik un pārdomās, kādus pasākumus iespējams veikt, lai nekaitētu starpvalstu attiecībām," uzskata Krievijas prezidents.

Igaunija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kurā ir pilnvērtīga Sputnik redakcija un ofiss. Kolektīvu veido 35 cilvēki, 33 no viņiem ir Igaunijas pilsoņi, kuri noslēguši darba līgumus ar starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa". Aģentūra maksā nodokļus valsts budžetā - ikmēneša maksājumi veido gandrīz 30 tūkstošus eiro.
Таллин - Sputnik Latvija
Igaunijas varasiestādes draud Sputnik darbiniekiem ar krimināllietām

Oktobra beigās starptautisko banku grupu filiāles Igaunijā iesaldēja Sputnik Igaunija algas, nodokļu un nomas maksājumus. Izīrētājs vienpusējā kārtībā lauza līgumu par ofisa telpu nomu.

Baltijas valstu varasiestādes regulāri kaitē Krievijas mediju, arī "Rossija segodņa" darbam. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka nepārprotami redzamas šo valstu koordinētu darbību pazīmes un kampaņa ar mērķi diskreditēt Krievijas medijus. Mediju vajāšanas gadījumi Baltijas valstīs, atzīmēja Krievijas ĀM, "uzskatāmi demonstrē, ko patiesībā vērti Viļņas, Rīgas un Tallinas demagoģiskie paziņojumi par uzticību demokrātijas un vārda brīvības principiem."

Ziņu lente
0