Tallinā saistībā ar uzmākšanos bērniem aizturēts Latvijas pilsonis

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasИсторический центр Таллина - Старый город. Архивное фото
Исторический центр Таллина - Старый город. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ņemot vērā uzstājību, ar kādu aizdomās turamais centies uzsākt kontaktu ar bērniem, prokuratūra palūdza tiesas atļauju viņa aizturēšanai.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Harju apriņķa tiesa izsniedza sankciju Latvijas pilsoņa arestam, kuru tur aizdomās par uzmākšanos bērniem Tallinā, vēsta rus.err.ee.

Pagājušajā nedēļā policija saņēma divus paziņojumus par gadījumiem, kad pie bērniem vecumā no 7 līdz 11 gadiem Tallinā nāca klāt nepazīstam vīrietis. Vienā gadījumā vīrietis sāka vilkt bērnu sev līdzi, taču bērnam izdevās aizbēgt. Otrajā gadījumā svešinieks izsekoja bērnu, kurš nobijās, taču spēja aizbēgt.

Кукла в руках - Sputnik Latvija
Viedoklis
Jaunums – bezdzimuma lelles. Kā cīnīties ar transpersonu uzbrukumu

"Pēc paziņojuma saņemšanas policisti uzreiz sāka apkopot papildu informāciju par šiem gadījumiem. Mēs noskaidrojām, ka abi gadījumi var būt savā starpā saistīti, jo gan vīrieša uzvedībā, gan cietušo aprakstā bija līdzīgas pazīmes," pastāstīja Ziemeļtallinas prefektūras Kriminālā biroja Noziegumu pret personu apkarošanas dienesta vadītājs Hisko Varess.

Šo pirmdien policisti aizturēja Igaunijā dzīvojošo 30 gadus veco krievvalodīgo Latvijas pilsoni.

Prokurore Marika Reintopa paskaidroja, ka kaut arī vīrietis iepriekš nav krimināli sodīts, ņemot vērā uzstājību, ar kādu viņš centies uzsākt kontaktu ar bērniem, prokuratūra palūdza tiesas atļauju viņa aizturēšanai.

Tiesa atbalstīja prokuratūras lūgumu, un aizdomās turamo apcietināja uz diviem mēnešiem.

Pēc Varesa sacītā, dotajā brīdī policijai ir zināms par diviem uzmākšanās gadījumiem bērniem, taču, iespējams, ir bijuši arī citi.

"Par šādiem gadījumiem obligāti jāziņo policijai. Mēs reaģējam uz šādiem paziņojumiem ļoti nopietni, jo noziegumi, kas tiek pastrādāti attiecībā pret bērniem, atstāj sāpīgas pēdas gan upurim, gan arī sabiedrībā. Katram cilvēkam, sevišķi bērnam, ejot pa ielu, ir jājūtas drošībā," piebilda Varess.

Ziņu lente
0