Politika

Krievijas vēstnieks Lietuvā ieteicis Nausēdam zāles pret rusofobiju

© Foto : Facebook / Посольство России в ЛитвеПосол России в Литве Александр Удальцов, архивное фото
Посол России в Литве Александр Удальцов, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Lietuvā atzīmēja, ka nevienas citas Eiropas valsts līderi nav tik lielā mērā inficējis Krievijai naidīgs kurss, kā Lietuvas prezidentu.

RĪGA, 8. novembris - Sputnik. Lietuvas prezidents Gitans Nausēda ievēro vienveidīgu un pašai valstij bezperspektīvu Krievijai nedraudzīgo kursu, vēsta Krievijas vēstniecība Lietuvā komentārā Sputnik Lietuva

Šonedēļ Nausēda darba vīzītē Somijā tikās ar valsts prezidentu Sauli Nīniste, premjerministru Anti Rinne un parlamenta priekšsēdētāju Mati Vanhanenu.

Политолог, руководитель экспертного совета Фонда стратегического развития Игорь Шатров - Sputnik Latvija
Politologs par sankcijām pret Krieviju: Eiropa vairs nevēlas zāģēt zaru, uz kura sēž

Preses konferencē pēc tikšanās ar Lietuvas kolēģi Nīniste paziņoja, ka ES valstu dialogs ar Krieviju paver plašas iespējas, kas dāvā iespēju izprast otru pusi, taču tas "nenozīmē, ka jūs piekrītat Kremlim".

Savā atbildē Nausēda apliecināja, ka atbalsta dialogu, taču Eiropas Savienībai jābūt saviem principiem. Viņš atbalstīja pret Krieviju vērsto sankciju pagarināšanu, jo no Maskavas puses "nav redzama nekāda piekāpšanās", kā arī paziņoja, ka Krievija "agresīvi izturas" pret Ukrainu.

KF vēstniecība Lietuvā Nausēdas izteikumus nosauca par "muļķībām" un atzīmēja, ka tamlīdzīgas frāzes ir grūti komentēt.

Krievijas vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs pauda, ka to iespējams pamatot ar Nausēdas pieredzes trūkumu politikā, taču pat viņa uzruna ANO Ģenerālās asamblejas sesijā liecina par pretējo un norāda, ka tas ir precīzi veidots kurss pret Krieviju.

"Šķiet, šodien neviens cits ES valstu līderis nav tik lielā mērā inficēts ar šo lipīgo slimību. Acīmredzot vajadzīgas iedarbīgas zāles," vēstniecība citēja Udaļcova teikto.

Eiropa ieviesa sankcijas pret Krieviju 2014.gadā sakarā ar situāciju Ukrainā un pēc Krimas pievienošanās KF, apsūdzot valsti par "iejaukšanos" kaimiņvalsts lietās. Maskava spēra atbildes soļus un noteica pārtikas produktu embargo, kā arī sāka importa aizvietošanas procesu valstī.

Krievija vairākkārt ir uzsvērusi, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā, gluži otrādi, tā ir ieinteresēta, lai Kijeva atrisinātu krīzi.

Jūnija beigās ES Padome oficiāli pagarināja uz sešiem mēnešiem ekonomiskos ierobežojošos pasākumus pret Krieviju. Pie tam ES pagarināja sankciju "Krimas" paketi līdz 2020.gada 23.jūnijam.

Ziņu lente
0