Viļņā gandrīz divas reizes palielinājuši stāvvietu zonu dzīvojamo namu tuvumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas galvaspilsētas pagalmos tika veikti speciāli darbi: izlīdzināja un nostiprināja virsmu un ielika speciālu segumu.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Viļņas namu pagalmos parādīsies 1200 papildu stāvvietas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz vietējās pašvaldības preses dienestu.

Kārtībai un ērtībām daudzdzīvokļu namu tuvumā gandrīz divas reizes palielināta stāvvietu zona. Esošo telpu starp ēkām sagatavoja autostāvvietām: iespēju robežās tika izlīdzināta virsma, nostiprinātas šķembas un ielikts speciāls stāvvietu šūnu segums.

Паркомат в Вильнюсе, архивное фото - Sputnik Latvija
Viļņā visās stāvvietās uzstādīs jaunus apmaksas aparātus

Viļņas mērs Vitauts Mitalass norādīja, ka pašvaldības mērķis ir pārvērst dzīvojamos rajonus omulīgās un ērtās dzīvesvietās. Pēc viņa sacītā, trīs gadu laikā ar šūnu segumu tika aprīkotas gandrīz 80 vietas.

"Viļņā mēs turpināsim paplašināt zaļo šūnu uzstādīšanu pagalmos, kur tas nesamazina reāli izmantoto iekšpagalmu un zaļo zonu platību. Nodrošināsim apstākļus, kuros stāvvietas netiks iekārtotas, radot zaudējumus dzīves pievilcībai un kvalitātei. Izremontēsim arī sabiedriskās vietas, ieliksim gājēju un velosipēdu celiņus, uzliksim asfaltu uz ielām, lai pagalmi atdzimst labai atpūtai vai, lai aktīvām darbībām pietiktu arī ar savu pagalmu," pateica Mitalass.

Tiek atzīmēts, ka Viļņas pašvaldība šogad iekārtojusi vairāk nekā 18 tūkstošus kvadrātmetru teritorijas stāvvietām dzīvojamo namu tuvumā. Turklāt dažādos dzīvojamos rajonos jau ierīkoja 1600 stāvvietu.

Ziņu lente
0