Lietuvā vēlas ieviest nodokli lielai tirdzniecībai

© Foto : pixabayСупермакерт
Супермакерт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likme tiks piemērota tikai tiem, kas republikā ir reģistrēts kā nodokļu maksātājs un veic tajā tirdzniecību.

RĪGA, 27. oktobris – Sputnik. Lietuvas Seimā sākuši izskatīt nodokļa ieviešanu lielai tirdzniecībai, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz parlamenta preses dienestu.

Nodoklis tiks piemērots tikai tiem tirgotājiem, kuri Lietuvā ir reģistrējušies kā nodokļu maksātāji un veic tajā tirdzniecību, ar nosacījumu, ka ieņēmumi bez PVN sastādīs vairāk nekā divus miljonus eiro mēnesī. Tādā gadījumā tirgotājam būs jāsamaksā nodoklis 1% apmērā no saņemtās summas.

Saskaņā ar likumprojektu nodoklis tiks piemērots maksai par precēm, kas tiek pārdotas privātpersonām personīgiem mērķiem, jeb ar biznesu, arodu vai profesiju nesaistītos nolūkos.

Мэр Вильнюса Ремигиюс Шимашюс, архивное фото - Sputnik Latvija
Viļņas mērs: "nodokli bagātībai" samaksās gandrīz visi lietuvieši

Nodoklis netiks iekasēts gadījumos, ja tiek pārdotas zāles, enerģijas nesēji, gāze, ūdens un visu veida enerģija, kas tiek piegādāta ar komunālo tīklu palīdzību.

Pienākums samaksāt lielās tirdzniecības nodokli tiks piemērots ikvienai personai, kas savā vārdā pārdod preces patērētājiem sava biznesa, aroda vai profesijas attīstības nolūkos.

Gadījumā, ja patērētājs nodod vai atgriež preci vai arī pārdevējs piešķir atlaidi, paredzēts, ka ar nodokli apliekamā summa ir jāsamazina.

Pēc izskatīšanas 46 Seima locekļi nobalsoja par grozījumu pieņemšanu, 11 nobalsoja pret un 19 – atturējās. Pēc apstiprināšanas likumprojekts tiks papildus apspriests Seima Budžeta un finanšu komitejā vai Ekonomikas komitejā.

Otrā izskatīšanas notiks Saeima sēdē 21. novembrī.

Ziņu lente
0