Franču karavīri māca igauņu saliniekus atvairīt tanku uzbrukumus

© Foto : Estonian Defence ForcesУчения НАТО
Учения НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas zemessardzes vienība Sāremā salā kopā ar franču karavīriem piedalās prettanku mācībās Tõllu rusikas ("Tilla dūre"), kas nosauktas par godu igauņu tautas pasakas varonim.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Lielākā sala Igaunija – Sāremā – izraudzīta par Igaunijas un Francijas kopīgo militāri mācību Tõllu rusikas ("Tilla dūre") poligonu. To mērķis ir noslīpēt Kaitseliit (Aizsardzības savienības) vietējās vienības brīvprātīgo prasmes atvairīt nosacītā pretinieka tanku uzbrukumus, vēsta Sputnik Igaunija.

Mācības nosauktas par godu senas igauņu leģendas varonim – labsirdīgajam milzim Lielajam Tillam, kurš senatnē sargājis Sāremā iedzīvotājus no ienaidnieka uzbrukumiem.

Fakts, ka pasakās iebrukumi vienmēr notika no rietumu un ziemeļu puses (Vācijas, Dānijas un Zviedrijas) nebūt nemulsina tagadējos igauņu stratēģus, kuri spriedelē par "Krievijas agresijas risku".

Prettanku mācības "Tilla dūre" notiek Sāremā salā no 25. līdz 27. oktobrim. Tajās piedalās vietējie zemessargi līdz ar vienībām no Harju un Tallinas, kā arī 50 franču karavīri, vēsta Aizsardzības spēku preses dienests.

Apakšpulkvedis Gunnars Havi pastāstīja, ka mācībās piedalās dažādu Aizsardzības savienības nodaļu prettanku vienības, un tā esot lieliska iespēja uzlabot mijiedarbu un taktiku, kā arī stiprināt kareivju brālību.

"Sabiedroto dalība mācībās dažādos Igaunijas rajonos liecina, ka mūsu drošība tiek uztverta nopietni, un NATO savaldīšanas politika darbojas," viņš paziņoja.

Mācībās zemessargi izmanto PSRS ražotos bruņutransportierus BTR-80, bet franču karavīri – Igaunijā no tālās dzimtenes atvestās bruņumašīnas VBCI un izlūkošanas apvidus mašīnu VBL.

Mācību pārtraukums interesentiem dota iespēja aplūkot svešzemju tehniku. Drošības apsvērumu dēļ mācību rajonā ierobežots transportlīdzekļu braukšanas ātrums.

Истребитель F-16 - Sputnik Latvija
NATO aviācija pārbauda savu cīņas gatavību Igaunijas debesīs

Tanku uzbrukumu atvairīšanas mācībās tiek izmantotas mācību patronas, dūmu granātas, apgaismošanas un signālraķetes. Apakšpulkvedis uzsvēra, ka salinieku izpratne par mācību radītajām neērtībām esot viņu "ieguldījums" nacionālajā drošībā.

Krievijas "savaldīšana" vairāk atgādina gatavošanos uzbrukumam austrumu virzienā

Ārvalstu karavīri uzturas Baltijā no 2017. gada NATO taktiskās grupas sastāvā. Igaunijā tā dislocēta Tapā, 100 km attālumā no Krievijas robežas.

Militārie spēki dislocēti, aizbildinoties ar NATO "Krievijas savaldīšanas" politiku, kuras rezultātā Ziemeļatlantijas alianse izvietojusies līdztekus Krievijas rietumu robežām, neskatoties uz Maskavas apliecinājumiem, ka tā nelolo uzbrukuma plānus nevienai NATO valstij.

Ziņu lente
0