Britu jātnieki "tanka mugurā" steidz uz Igauniju no Vācijas uz Tractable mācībām

© Sputnik / Sergey MelkonovВоенная техника армии США в Риге
Военная техника армии США в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrasceļā no Lielbritānijas Vācijā nokļuvušo Lielbritānijas Karaliskā jātnieku pulka militāro tehniku dalībai Tractable mācībās dažādos maršrutos ved uz Igaunijas zemi.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Igaunijā rīkotās mācības Tractable kļuva par iemeslu Lielbritānijas Karaliskā jātnieku pulka militārās tehnikas nosūtīšanas iemeslu dalībai tajās. Jātnieku dzelzs "zirgi" tiks nogādāti Igaunijas teritorijā no Vācijas dažādos maršrutos caur kaimiņvalstīm, vēsta Sputnik Igaunija.

Uz Vācijas ostas pilsētu Emdeni ar jūras kuģiem tika nogādāti aptuveni 200 vienību militārās tehnikas un 800 britu Karaliskā jātnieku pulka militārpersonu. Viņiem paredzēts aizvietot NATO taktiskās grupas britu kontingentu, kurš dislocēts militārajā bāzē Tapā, aptuveni 100 kilometru attālumā no Krievijas.

Jātnieki un viņu tanki ar bruņutransportieriem, saskaņā ar Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienesta paziņojumu, tika iekrauti dzelzceļa un autoceļu transportā, lai nogādātu tos dažādos maršrutos caur Vāciju, Poliju, Lietuvu un Latviju Igaunijā, kur tie piedalīsies militārajās mācībās Tractable.

Mācības Tractable pirmo reizi norisināsies Igaunijas teritorijā no 2019. gada oktobra beigām līdz novembra sākumam. No parastām mācībām Tractable atšķiras ar loģistikas operāciju apjomu un sarežģītību.

Бронетранспортёр Zobens (Меч) Латвийской армии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kukuļi un skaitļi ar sešām nullēm: kādēļ Latvijai atkal vajag vieglās "bruņas"

Aizsardzības spēku un Kaitseliit vienības, kuras piedalās mācībās, apgūs savas iemaņas Igaunijā ierodošos sabiedroto uzņemšanā un palīdzības sniegšanās tiem, tādējādi padziļinot sadarbību ar tiem. Mācību ietvaros ieplānots arī izpletņlēcēju desants.

Pēc britu majora Titusa Džordana sacītā, Tractable mācības sniegs Lielbritānijas kareivjiem iespēju nodemonstrēt savas spējas paaugstināt drošības līmeni Baltijas valstīs ar ātru un plašu vienību izvietošanu.

Igaunijas, kā uzņemšanas valsts, loma Tractable mācībās ir novesta līdz palīdzības sniegšanai britu ierašanās laikā. "Mums ir jāļauj sabiedrotajiem neierobežoti iebraukt valstī un noteiktos rajonos," paziņoja majors Tambets Meja, kurš atbild par Tractable norisi Igaunijas vārdā.

"Savaldīšana" kā iegansts piekļūt tuvāk

Sputnik jau ir rakstījis par to, ka britu karavīri atrodas Igaunijas teritorijā kopš 2017. gada NATO taktiskās grupas sastāvā, kura dislocēta militārajā bāzē Tapā, ar Krievijas "savaldīšanas" ieganstu.

Участники учений НАТО на построении в Тапа - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kādēļ britu kareivjiem ir bail dienēt Igaunijā

Savukārt Maskava vairākkārt ir paziņojusi, ka Krievija nav ieinteresēta konfrontācijas kurināšanā ar NATO – nedz Baltijas reģionā, nedz kur citur. Runājot par apsūdzībām pret Krieviju par "agresīvo uzvedību", KF prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka tas viss ir "runas ubagu labā".

Kremlī ir pārliecināti: NATO ir labi zināms, ka KF nav nekādu plānu kādam uzbrukt, savukārt mīts par Krievijas draudiem tiek izmantots, lai attaisnotu militārās klātbūtnes palielināšanu Krievijas robežu tuvumā. Pēc Krievijas ĀM vadītāja Sergeja Lavrova sacītā, Krievija cer, ka alianse savos lēmumos vadīsies pēc veselā saprāta, taču ir gatava veikt nepieciešamās darbības, lai atbildētu uz draudiem nacionālajai drošībai NATO militārā potenciāla nostiprināšanas rezultātā.

Ziņu lente
0