Mediji pastāstīja par "šausmīgiem" ņirgāšanās gadījumiem par ukraiņiem Polijā

© Pixabay / cegohРабочие на стройке, архивное фото
Рабочие на стройке, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arodbiedrības "Darba solidaritāte" vadītājs Vitālijs Mehiņko norādīja, ka Polijas policija bieži atsaka iesniegumu pieņemšanai no ukraiņu pilsoņiem.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Pēdējā laikā ukraiņi sūdzas, ka poļi viņus aizvaino un pazemo nacionālās piederības dēļ, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz ukraiņu izdevumu "Obozrevateļ".

"Šie šausmīgie gadījumi ar slepkavībām, piekaušanām, pazemojumiem ir tikai aisberga redzamā daļa. Polijas policija ļoti bieži atsaka iesniegumu pieņemšanai no ukraiņiem. Un ja pieņem, tad diez vai veic izmeklēšanu, viņi nevēlas ar to nodarboties," pastāstīja Arodbiedrības "Darba solidaritāte" vadītājs Vitālijs Mehiņko.

Pēc viņa sacītā, nepatīkami incidenti ukraiņu pilsoņiem atgadās Polijā katru dienu, savukārt poļi "nebaidās", jo zina, ka paliks nesodīti.

У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Dombrava aicina ātrāk noķert noziedznieku-migrantu Liepājā

Viens no šādiem gadījumiem notika diviem brāļiem Nikolajam un Vladislavam Sajenko, kuri devās peļņā uz Poliju. Saskaņā ar izdevuma datiem, ukraiņi nolēma aiziet uz naktsklubu un, kaut arī uzvedās mierīgi, iestādes poļu apsardze sāka viņus aizvainot, izdzirdot, ka viņi runā ukraiņu valodā.

Kad jaunieši izgāja uz ielas pēc cigaretēm, apsargi metās viņiem virsū un piekāva.

Iepriekš Sputnik rakstīja, ka Polijā picērijas pārvaldnieks piekāva ukraiņu aktieri Juriju Marku, kad saprata, ka ārzemnieku neizdosies piemānīt. Pēc cietušā sacītā, ierodoties notikuma vietā, policisti nepārskatīja kameru ierakstus un it kā vispār nevēlējās pamanīt, ka aktierim visa seja ir asinīs. Vienīgais, ko viņi izdarīja – izsauca ātro palīdzību.

Advokāte Irina Mizina paziņoja, ka Polijas policija cenšas atteikt iesnieguma pieņemšanā notikuma vietā, ja nav notikusi slepkavība. Taču, pēc viņas sacītā, tiesībsargi izmeklē visas lietas neatkarīgi no tautības.

"Galvenais ir pašam iesniegt iesniegumu rakstiskā veidā. Taču ir arī citas situācijas, kad mūsu tautieši pastrādā noziegumus pret poļiem pēc tā pašas nacionālās pazīmes. Gan vienā, gan otrā gadījumā tas ir pretlikumīgi," norādīja viņi.

Официантка в кафе - Sputnik Latvija
Nevajag baidīties no simts ukraiņiem: Latvijas restorāni lūdz atvērt darba tirgu

Advokāte uzsvēra, ka gadījumu skats Polijā, kad darba devēji pārkāpj ukraiņu tiesības, nav lielāks, nekā jebkurā citā valstī ar lielu migrantu plūsmu.

Iepriekš amerikāņu mediji paziņoja, ka Polijā peļņas nolūkos ieceļojošie ukraiņi arvien biežāk saskaras ar vietējo iedzīvotāju negatīvo attieksmi. Kā norādīja fonda "Mūsu izvēle" vadītāja, kurš sniedz atbalstu ukraiņiem Polijā, Miroslava Kerika, naidīgums pret ukraiņu darba migrantiem poļu vidū ir pieaudzis pēc partijas "Tiesības un taisnīgums" nākšanas pie varas ar tās pret migrāciju vērsto pozīciju, kā arī pēc vīzu režīma atcelšanu starp ES un Ukrainu.

Sputnik vairākkārt norādījusi, ka Ukrainas pilsoņi smagās ekonomiskās situācijas dzimtajā valstī dēļ ir spiesti doties peļņā uz labklājīgākām valstīm. Viens no prioritārajiem virzieniem ir Polija, taču ukraiņi bieži sūdzas par sliktiem darba apstākļiem. Nereti viņiem nākas dzīvot pat bez minimālām ērtībām, savukārt algu viņiem aizkavē vai arī vispār neizmaksā.

Ziņu lente
0