Kā lietuviešu žurnālists izglābis Eiropu no Krievijas kulinārajām receptēm

© Sputnik / Александр ЛиповецКиоск литовской прессы
Киоск литовской прессы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Padomes jaunajā video ierakstā lietuviešu žurnālists Vaidass glabj Eiropu no tādiem "dezinformācijas avotiem", kā žurnāli "Receptes uz bis" un "Pilns pieliekamais".

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. Eiropas Padome savā lapā Twitter publicējusi ierakstu, kas veltīts Lietuvas cīņai ar "dezinformāciju" un radīja Krievijas pastāvīgās pārstāvniecības ES neizpratni, stāsta Sputnik Lietuva.

Video ieraksts stāsta par lietuviešu žurnālista Vaidasa darbu pie projekta Debunk.eu.

"Stādām priekšā Vaidaru, lietuviešu žurnālistu, kurš cīnās ar nepatiesām ziņām un dezinformāciju. Viņš strādā pie projekta Debunk.eu, kas kontrolē 20 tūkstošus rakstu dienā, lai atrastu dezinformāciju," teikts EP paziņojumā Twitter.

​Lietotāji tika aicināti noskatīties ierakstu, taču jau pašā sākumā redzami viegli lasāmi avīžu un žurnālu nosaukumi. Subtitros nosaukumi netiek tulkoti, taču visi krievu valodas pratēji redz, ka tie nebūt nav sabiedriski politiski izdevumi: "Receptes uz bis", "Pilns pieliekamais", "Dzīve pēc insulta" un "Sport-Ekspres".

Neatbilstību pamanīja arī Krievijas pastāvīgās pārstāvniecības ES darbinieki. "Vai FakeBusters no Eiropas Padomes un viņu protežē demonstrēs dezinformācijas piemērus no Krievijas kulinārajām grāmatām un sporta avīzēm, kā tas parādīts klipā? Pretējā gadījumā tas ir lielisks klaiskās Krievijai naidīgās dezinformācijas piemērs. Patiešām, tas vairs nav smieklīgi," atzīmēja Krievijas pastāvīgā pārstāvniecība ES savā lapā Facebook.

2016.gada novembrī Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā bija norādīta nepieciešamība pretoties Krievijas medijiem, pie tam par galvenajiem "draudiem" dokumentā nosaukti Sputnik un RT. Virkne rietumvalstu politiķu, arī amerikāņu senatori un kongresmeņi un Francijas prezidents pārmeta Sputnik un RT iejaukšanos vēlēšanās ASV un Francijā, taču nesniedza nekādus pierādījumus. Krievijas oficiālie pārstāvji akcentēja, ka tamlīdzīgas apsūdzības ir nepamatotas.

Ziņu lente
0