Lietuvā uz pusgadu ierodas ASV Bruņoto spēku bataljons

© Sputnik / Sergey MelkonovАмериканский танк ABRAMS на железнодорожной платформе в Гаркалне
Американский танк ABRAMS на железнодорожной платформе в Гаркалне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek atzīmēts, ka spēku vienības sastāvā būs aptuveni pustūkstotis karavīru, kā arī ap simtu militārās tehnikas vienību.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Lietuvā ierodas ASV Bruņoto spēku (BS) bataljons, lai ar Lietuvas kareivjiem piedalītos savstarpējās mācībās, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz TASS un Baltijas republikas aizsardzības ministra Raimunda Karobļa interviju Lietuvas medijiem.

Runa ir par ASV BS 1. divīzijas 9. pulka pirmo bataljonu.

Pēc militārās iestādes vadītāja sacītā, spēku vienības ierašanās kļūs par "svarīgu notikumu", jo "Amerikas karavīru klātbūtne ir viens no iedarbīgākajiem savaldīšanas pasākumiem".

Tiek ziņots, ka Lietuvā savstarpēju manevru ietvaros ieradīsies aptuveni pustūkstotis amerikāņu kareivju, simts militārās tehnikas vienību, tostarp 30 Abrams tanki un 25 kājnieku kaujas mašīnas Bradley.

Kareivji un tehnika dislocēsies Lietuvas austrumos, netālu no Baltkrievijas robežas – Pabrades poligona rajonā – un uzturēsies tur līdz nākamā gada pavasarim.

Kopš 2014. gada rotācijas ietvaros Lietuvā jau uzturējās Amerikas gaisa desanta, bruņutanku un motorizēto kājnieku rotas.

Бронетранспортер США M2A3 Bradley на международных учениях Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Baltijas bataljons piedalīsies NATO reaģēšanas spēkos

NATO valstis regulāri paziņo par iespējamajiem "Krievijas draudiem" un runā par nepieciešamību "savaldīt" Krieviju. Taču, kā jau daudzkārt norādīts Maskavā, Ziemeļatlantijas aliansei ir labi zināms, ka KF negrasās nevienam uzbrukt, savukārt paziņojumi par potenciālajiem "Krievijas draudiem" tiek izmantoti tiki un vienīgi tam, lai maksimāli pietuvotos KF robežām.

Neparasto NATO aktivitāti austrumos atzīmē ne vien Krievija, bet arī Baltkrievija. Nākampavasar ir ieplānoti Defender Europe 2020 manevri, kuri kļūs par lielākajiem alianses manevriem Eiropā pēdējo 25 gadu laikā.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko norādīja, ka viņam kopā ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu nāksies aizdomāties par to, ka nodrošināt savas valstis šādu NATO manevru laikā Baltijā un Polijā.

Ziņu lente
0