Krievijas iedzīvotāji iekļāvuši Viļņu garlaicīgāko galvaspilsētu sarakstā

© Sputnik / Андрей БогдановДни города в Вильнюсе
Дни города в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas tūristi norādīja, ka vakaros Lietuvas galvenajā pilsētā nav kur aiziet. Taču Viļņa šajā antireitingā ir tālu no līderpozīcijām.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Viļņa iekļuvusi Eiropas garlaicīgāko pilsētu sarakstā pēc Krievijas ceļotāju domām, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Aviasales aptauju.

Servisa speciālisti sociālajos tīklos aptaujāja tūkstoti lietotāju un noskaidroja, kādās pilsētās aizritējusi visneinteresantākā atpūta.

Ap 30% nobalsoja pret Somijas galvaspilsētu. Pēc Krievijas tūristu domām, Helsinkos ir slikti laikapstākļi, maz apskates vietu un varēja ātri sailgoties pēc mājām.

Флаги на фасаде здания гостиницы в Старой Риге - Sputnik Latvija
Rīga sarīkos tūristu skaitīšanu un liks viņiem maksāt nodokli

Aptuveni 25% par garlaicīgu nosauca atpūtu Bratislavā. Pēc dažu tūristu sacītā, nav nekā brīnumaina, ka Slovākijas galvaspilsētā vakaros nesastapsi dzīvu mūziku un ielās staigā ļoti maz cilvēku.

Karlovi Varos garlaikojās ap 15% respondentu. Vēl 10% bija vīlušies Minhenē, jo tur "nav kur aiziet, izņemot alus bārus".

Varšava likās garlaicīga 7% aptaujāto. 5% neatgriezīsies slavenajā Pizā, kur "izņemot torni, nav ko skatīties".

Lietuvas un Baltkrievijas galvaspilsētas saņēma 4%. Viļņā vakaros tūristi nezināja kā lai pavada laiku un kur aiziet, savukārt Minskā, pēc ceļotāju sacītā, trūkst "kaut kā unikāla".

Iepriekš Baltijas valstis neiekļuva arī valstu topā, kuras Krievijas tūristi izvēlas novembra brīvdienām. Baltijas valstis kļuvušas mazāk populāras KF tūristu vidū tieši rusofobisko noskaņojumu dēļ.

Kā ziņoja Aviasales, aviobiļešu rezervāciju skaits samazinājies par 5%, savukārt vidējais čeks palielinājies par 18%, līdz 13 357 rubļiem (apmēram 185 eiro).

Ziņu lente
0