Lietuvā sākuši labiekārtot vēl vienu automaģistrāli

© Sputnik / Руслан КривобокАвтомобили, архивное фото
Автомобили, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
A1 šoseja Viļņa – Kauņa – Klaipēda ir noslogotākais autoceļš ne vien Lietuvā, bet arī visās Baltijas valstīs.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Ceļu no Viļņas līdz Kauņai pārveidos automaģistrālē, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Transporta un komunikāciju ministrijas preses dienestu.

Uzsākta A1 ceļa Viļņa – Kauņa – Klaipēda posma rekonstrukcija. To pārveidosi atbilstoši automaģistrāles prasībām. Pēc atvēršanas automobiļi varēs braukt ar ātrumu 130 kilometri stundā vasarā un 110 kilometri stundā ziemā.

Укладка асфальта - Sputnik Latvija
"Latvijas Valsts ceļi" vadītājs: pērn bijis Latvijas ceļiem labākais gads

Transporta ministrs Jaroslavs Narkevičs norādīja, ka transporta plūsma starp Viļņu un Kauņu ir ne vien augstākā Lietuvā, bet arī Baltijā, līdz ar ko arī nepieciešams satiksmes apstākļu uzlabojums.

Projekts paredz, ka ceļa posmā tiks uzstādīti metāla aizsargbarjeras, daļēji tiks iekārtots dzelzs žogs aizsardzībai no meža zvēriem. Paredzēti joslu paātrināšanas un palēnināšanas rekonstrukcijas darbi, gājēju celiņu un pāreju iekārtošana dažādos līmeņos, ātruma kontroles un brīdinājumu sistēmas uzstādīšana, apgaismojuma uzstādīšana un citi darbi.

Projekts sastāv no piecu posmu rekonstrukcijas. Līgumi ir noslēgti ar darbu veicējiem Kauno Tiltai un SIA Fegda, kuri būs atbildīgi attiecīgi par darbu īstenošanu četros un vienā posmā. Kopējā vērtība sastāda 42,6 miljonus eiro.

Plānots, ka darbi aizņems 15 mēnešus kopš līgumu stāšanās spēkā. Darbu veicēji apņēmušies sniegt 7 gadu garantiju būvdarbiem, ieskaitot visus materiālus un komponentes.

Uz A1 šosejas Viļņa – Kauņa – Klaipēda dienā vidēji brauc ap 30 tūkstošiem automobiļu. 

Ziņu lente
0