Baltiju uztrauc Krievijas elektroniskās vīzas

© Sputnik / Sergey MelkonovПаром компании Silja Line
Паром компании Silja Line - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezmaksas elektronisko vīzu ieviešana ārzemniekiem Ļeņingradas apgabala un Sanktpēterburgas apmeklēšanai var negatīvi ietekmēt tūrisma plūsmu no Somijas uz Igauniju, uztraucas Igaunijas vēstniecībā.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Igaunijā baidās pazaudēt daļu tūristu plūsmas no Somijas pēc tam, kad sāksies darboties elektronisko vīzu sistēma ārzemniekiem Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala apmeklēšanai, vēsta ERR.

Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Lavrovs pastāstīja, kad elektroniskās vīzas sāks darboties visā KF teritorijā

Igaunijas tūrisma pārstāve Krievijā, Igaunijas vēstniecības atašeja tūrisma jautājumos Ilona Kbejana atzīmēja, ka Krievija aktīvi attīsta tūrisma sektoru, elektronisko vīzu ieviešana Tālo Austrumu un Kaļiņingradas apgabala apmeklēšanai devusi ļoti labus rezultātus – tūristu skaits ir strauji pieaudzis. Drīzumā analoģiska sistēma sāks darboties Ļeņingradas apgabalā un Sanktpēterburgā, kā rezultātā var palielināties somu tūristu skaits, kuri par savu ceļojuma galamērķi izvēlēsies nevis Tallinu, bet gan Sanktpēterburgu, uzskata Kbejana.

"Ērtā elektronisko vīzu sistēma tika ieviesta 53 valstu tūristiem, un, protams, ne visi viņi ceļos uz Krieviju caur Igauniju. Šādu variantu, visticamāk, var izvēlēties tikai Latvijas un Lietuvas tūristi. Turklāt jaunajai vīzu sistēmai ir liels potenciāls, lai negatīvi ietekmētu somu tūristu braucienus uz Igauniju," pateica Igaunijas vēstniecības atašejs.

Kbejana piebilda, ka Somijai ir ļoti labi sakari un satiksme ar Sanktpēterburgu, savukārt tās bagātīgā kultūras dzīve kopā ar dažādiem atvieglojumiem un vienkāršotu vīzas režīmu var kļūt par papildu faktoru somu tūristu piesaistīšanai.

KF prezidents Vladimirs Putins jūlijā parakstīja dekrētu par elektronisko vīzu režīma ieviešanu Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala teritorijā. Pagājušajā nedēļā KF premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja 53 valstu sarakstu, kuru pilsoņi varēs apmeklēt Ļeņingradas apgabalu pēc jaunās sistēmas. Sarakstā tika iekļautas visas ES valstis.

Аэропорт Пулково, Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Elektroniskās vīzas atbalstīja, bet ar ko braukt: Pēterburga piedāvā jaunus variantus

Atgādināsim, ka kopš 2017. gada ar elektronisko vīzu Krievijas Tālo Austrumu federālajā apgabalā var ieceļot 18 valstu pilsoņi. To vidū ir Japāna, Ķīna, KTDR, Indija, Irāna, AAE, Turcija, Meksika, Singapūra. Nesena sarakstam pievienoja Taivānu.

Kopš 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Šāda vīza ir derīga 30 dienu garumā un atļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne ilgāk par astoņām diennaktīm kopš iebraukšanas brīža. Lai saņemtu elektronisko vīzu, ir jāaizpilda pieteikums specializētā Krievijas ĀM portālā.

Ziņu lente
0