Latvijā nopirktais alkohols vairs neiepriecina igauņus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igauņi divreiz retāk brauc uz Latviju pēc alkohola un dara to bez agrākā prieka.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Alkohola iegāde Latvijā vairs nedāvā tik bagātīgas emocijas Igaunijas iedzīvotājiem, parādīja aptauja, ko organizēja pētījumu kompānija Kantar Emor.

Starp igauņiem, kuri šogad iegādājušies alkoholu Latvijā, tikai 11% vēl joprojām to dara vismaz reizi mēnesī, lai arī martā šis rādītājs sastādīja 21%. Šogad alkohola daļa, ko igauņi iegādājušies Latvijā, samazinājusies līdz 18% no kopējā apjoma (pagātnē – 24%).

Vienlaikus mazliet pieaudzis patērētāju skaits, kuri iegādājas alkoholu Latvijā retāk nekā reizi mēnesī, taču tas nav saistīts ar apzinātu un sistemātisku alkoholisko dzērienu krājuma papildināšanu, uzskata pētījuma vadītājs Aivars Vogs.

Полка с алкогольной продукцией - Sputnik Latvija
Kādēļ Latvijas alkohola tirgotāji "tur" vecās cenas

"Vasarā cilvēki biežāk ceļo, tostarp arī Latvijā, un iegādājas vieglo vai stipro alkoholu, tas nav nekas pārsteidzošs, - atzīmēja Vogs. – Svarīgāks ir tas, ka tagad ir divreiz mazāk cilvēku, kuri speciāli brauc pēc alkohola uz Latviju."

Vogs atklāja, ka alkohola iegāde kaimiņvalstī zaudējusi lielu daļu emociju tie, kas vēlējās tādējādi sodīt Igaunijas valdību par augstajām alkohola cenām, zaudējuši interesi pēc akcīzes samazināšanās.

"Mēs izpētījām, kādas ir to cilvēku emocijas, kuri iegādājas alkoholu Latvijā: jūnjā 40% respondentu vēl atzīmēja, ka viņus valdzina pirkuma process un ar to saistītās emocijas, bet augustā viņu skaits divkārt saruka. Pirkumu drīzāk uzskata par parastu darbību," teica Vogs.

Vogs piebilda, ka vispārējais alkohola patēriņa līmenis Igaunijā saglabājas 18-74 gadu vecuma grupā šogad alkoholu iegādājušies 83% iedzīvotāju. Rādītājs aptuveni līdzinās agrāko gadu datiem.

Ziņu lente
0