Krievijas lācis ticis Valgas varasiestāžu rokās

© AFP 2023 / Roland Weihrauch / dpaБурые медведи и елка
Бурые медведи и елка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valgā noķerts lācis no Pleskavas apgabala, kurš nav ievērojis valstu robežas. Kāds liktenis gaidīja ķepaino robežpārkāpēju.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Viens no lāču jaunuļiem, kuri šovasar ieradās Igaunijā no Pleskavas apgabala, tika noķertjs lauku māju teritorijā Valgas apriņķa Kulli ciemā, vēsta Sputnik Igaunija.

Igaunijas Apkārtējās vides departaments vēsta, ka pinkainais migrants noķerts 14.augusta agrā rītā. Lācēns pabarots, viņu aplūkojis veterinārs, un pēc tam dzīvnieks nogādāts Tallinas zooloģiskajā dārzā.

Taču tur viņš visu mūžu nepavadīs, vēlāk viņu nogādās dzimtenē, Krievijā. Patlaban jau rit darbs, lai nogādātu lāču jaunuli mājās.

Iepriekš jau vēstīts, ka Igaunijā lācis ieradies kopā ar draugu. Pārītis bezrūpīgi staigāja pa ciemiem un meklēja, ar ko panašķoties. Lāči "pusdienoja" dārzos, apgāza atkritumu tvernes un traucēja satiksmi. Taču otra lāča pēdas pagaidām vēl nav atrastas.

Abi lāči ļoti satrauca Valgas iedzīvotājus. Baumas nonāca līdz Krievijas organizācijas "Baltijas rūpes par dzīvniekiem" prezidentei Jeļenai Bobrovai. Viņa atklāja abu lāču noslēpumu, nosūtot vēstuli Igaunijas Apkārtējās viņas ministrijai.

Медведи - Sputnik Latvija
Valgas apriņķa iedzīvotāji lūdz glābt no "pleskaviešu" lāčiem

Noskaidrojās, ka Igaunijā ieklīduši Poļa un Proša no bioloģiskās stacijas "Tīrs mežs" Toropcā, kas nodarbojas ar bāreņos palikušu lācēnu rehabilitāciju un atgriešanos mežā. Dzīvnieku aizstāve ieteica padzīt lāčus uz Krieviju vai izvest no Igaunijas, iepriekš uz dažām stundām iemidzinot.

Pasaules Dabas fonda eksperts Vladimirs Krēvers pastāstīja, ka visiem savvaļas dzīvniekiem raksturīga zināma pārvietošanās – klaiņošana, migrācija. Ja dzīvnieks ieradis staigāt no punkta A uz punktu B, un ceļā rodas šķērslis, viņš pieliks visus spēkus, lai nokļūtu tur, kur vēlas.

Taujāts par lāča tiesībām šķērsot valstu robežas, Krēvers pastāstīja, ka dzīvniekiem ir savi noteikumi, vietām par pastāv pārrobežu dzīvnieku grupas. Pie tam savvaļas dzīvniekiem nav pilsonības, un viņi dodas, kur vēlas.

Ziņu lente
0