Trešā daļa Latvijas iedzīvotāju nevar atļauties atvaļinājumu ārpus mājām

© Sputnik / Андрей БогдановДни города в Вильнюсе
Дни города в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Salīdzinājumā ar citām Baltijas valstīm sliktāko rezultātu uzrādījusi Lietuva.

RĪGA, 12. augusts – Sputnik. Gandrīz trešā daļa Latvijas iedzīvotāju – 32,8% - pavada atvaļinājumu mājās, jo nevar atļauties nedēļu ilgu atputu ārpus mājām 2018.gadā. Par to liecina aģentūras Eurostat dati, vēsta Sputnik Lietuva.

Valsts ieņēmusi 13.vietu ES valstu sarakstā, kuru iedzīvotāji atvaļinājumā nevar doties ceļojumā.

​Lietuvā situācija ir sliktāka – vairāk nekā 40% iedzīvotāju nevar atļauties pavadīt nedēļu atvaļinājuma ārpus mājām. Valsts ieņēmusi 9.vietu sarakstā. Igaunijā šis rādītājs ir zemāks nekā vidēji ES – 26,9%.

Reitinga antilīdera vietu ieņēmusi Rumānija ar rādītāju 58,9% līmenī. Otrajā vietā izrādījusies Horvātija (51,3%), trešajā – Grieķija (51%).

Šī situācija vismazāk raksturīga Zviedrijas (9%), Luksemburgas (10,9%) un Dānijas iedzīvotājiem (12,2%).

Багаж - Sputnik Latvija
Iedzīvotāji biežāk dodas ārvalstu braucienos

Eurostat vērtē, ka vairāk nekā 28% Eiropas Savienības iedzīvotāju vecumā no 16 gadiem nav varējuši atļauties nedēļu atvaļinājuma ārpus mājām.

Iepriekš Swedbank eksperti informēja, ka atpūta ārzemēs lietuviešiem izrādījusies daudz lētāka nekā pašu valstī. No 170 respondentiem 57 deva priekšroku braucieniem uz ārvalstu kūrortiem, jo tie ir lētāki nekā kūrorti Lietuvā, pat ņemot vērā lidojumu. Vēl 22% paziņoja, ka nejūt īpašu starpību starp atpūtu dzimtenē un ārzemēs, jo tērē aptuveni tādu pašu summu.

Tāpat cilvēki, kuri dod priekšroku atpūtai ārzemēs atzīmēja, ka siltās zemēs ir lielākas izredzes pavadīt atvaļinājumu jaukos laikapstākļos un gūt spilgtākus iespaidus.

Ziņu lente
0