Viļņā visās stāvvietās uzstādīs jaunus apmaksas aparātus

© Foto : VilniusПаркомат в Вильнюсе, архивное фото
Паркомат в Вильнюсе, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad vadītājiem būs vienīgi jāievada automobiļa numurs un jāapmaksā stāvvietas laiks.

RĪGA, 24. jūlijs – Sputnik. Visās Viļņas stāvvietās tiks uzstādīti speciāli automāti apmaksas paātrināšanai un atvieglošanai, vēsta Sputnik Lietuva.

Случай на платной парковке возле аэропорта в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Video
Maksas autostāvvietā Viļņā sabojāta BMW ar Krievijas reģistrācijas numuru

Tiks modernizētas visas 183 galvaspilsētas stāvvietas. Tajās uzstādīs jaunu tehniku, kura vienkāršos un paātrinās stāvvietas apmaksu – tagad vadītājiem atliks vien ievadīt automobiļa valsts numuru, iemaksāt naudu par plānoto stāvēšanas laiku un apstiprināt apmaksu, nebūs jāizdrukā papīra čeks un jānovieto tas aiz automobiļa priekšējā stikla.

Visu bankomātu atjaunošanu plānots pabeigt dažu nedēļu laikā, līdz augusta pirmās puses beigām.

Kompānijas "Transporta pakalpojumi" direktore Modesta Gusarvjene norādīja, ka gada laikā ar stāvvietu apmaksas automātu palīdzību stāvvietu apmaksā aptuveni 1,5 miljonus reižu.

"Visu bankomātu atjaunošana pilsētā novērsīs papīra čeka nepieciešamību, ja nu vienīgi vadītājs pats izlems to izdrukāt, – vienkārši ievadiet numurzīmi, un informācija par maksājumu nekavējoties tiks nosūtīta stāvvietas kontroliera datubāzei," paskaidroja viņa.

Šobrīd pastāv vairāki veidi kā apmaksāt stāvvietu Viļņā – bankomātos, mobilajā lietotnē m.Parking vai ar SMS palīdzību.

Saskaņā ar 2018. gada datiem, 79% maksājumu tika veikti ar m.Parking un SMS palīdzību, savukārt 21% maksājumu veikts bankomātā.

Gusarovjene piebilda, ka vispopulārākajos galvaspilsētas bankomātos plānots ieviest bezkontakta kartes norēķinu veidu, kā arī tiks paplašinātas apmaksas iespējas mobilajā lietotnē m.Parking.

Ziņu lente
0