Kara aviācijas simtgadi Igaunijā atzīmēja ar amerikāņu F-35 lidojumu

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Pāriet pie mediju bankasМеждународный авиасалон "Ле Бурже-2017"
Международный авиасалон Ле Бурже-2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviācijas šovā kara arerodromā Emari piedalās vairāk nekā trīsdesmit NATO valstu lidmašīnas.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Šodien Emari aviācijas bāzē notiek aviācijas šovs, kurā piedalās Igaunijas Gaisa spēki un NATO sabiedrotie. Pasākums veltīts Igaunijas kara aviācijas 100.jubilejai, vēsta Sputnik Igaunija.

Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests pastāstīja, ka par šova zvaigznēm kļuvis amerikāņu 5.paaudzes iznīcinātājs F-35 un Boeing E-3 – tālās darbības radiolokācijas lidmašīna AWACS.

Британский истребитель сопровождает российский самолет - Sputnik Latvija
Briti pārsteigti par to, kā viņu lidmašīnas "aizsargā" Igauniju

Igaunijas GS komandieris pulkvedis Rīvo Valge pastāstīja, ka tas ir lielākais šāda veida aviācijas šovs Emari pēdējo piecu gadu laikā. Tajā piedalās vairāk nekā 30 kara lidmašīnas. Turklāt tas ir pirmais kara aviācijas šovs Igaunijā, ko aicināti pavērot visi interesanti.

Šovā ieplānota arī Polijas GS pilotāžas grupas "Orlik" uzstāšanās, piedalīsies Dānijas nacionālā karoga krādās izkrāsots iznīcinātājs F-16 (Dānijā tiek atzīmēta valsts karoga 800.gadskārta – red.) un pilots Juri Kaljundi ar biplānu Pitts S-2A.

Aviācijas šova skatītāji var apmeklēt ASV GLS tālās darbības radiolokācijas lidmašīnu AWACS un iepazīties ar Lielbritānijas GKS helikopteru Apache.

Šovs ilgs līdz pl.16:00 pēc Igaunijas laika. Visi apmeklētāji lūgti ņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu. Lielā trokšņa dēļ nav ieteicams vest uz pasākumu mazus bērnus, bērniem ieteicams nēsāt austiņas trokšņa slāpēšanai.

Истребитель F-16 - Sputnik Latvija
NATO aviācija pārbauda savu cīņas gatavību Igaunijas debesīs

Igaunijas GS ir viens no trim Igaunijas Aizsardzības spēku veidiem. Valsts GS veido 10 kara lidmašīnas un helikopteri: 4 transporta lidmašīnas An-28 un An-2T (ražotas PSRS un Polijā), 2 Čehijā ražoti treniņu iznīcinātāji L-39C un četri ASV ražoti daudzfunkcionālie helikopteri Robinson R44 Raven II.

Emari aviācijas bāze kopš 2014.gada ir NATO lidmašīnu papildu bāzes vieta. Otra misijā iesaistītā vienība dislocēta Šauļos (Lietuva).

Ziņu lente
0