Baltkrievijas vēsnieks Latvijas ostām: meklējiet kravas, Lietuva visu nesagremos

© Sputnik / Sergey MelkonovЗилупский железнодорожный пограничный пункт. Транзит грузов из России в Латвию
Зилупский железнодорожный пограничный пункт. Транзит грузов из России в Латвию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievu kravas iet uz Klaipēdu ne tikai tāpēc, ka tā ir tuvāk, bet arī tāpēc, ka lietuvieši "četrrāpus izstaigājuši visu Baltkrieviju", paskaidroja vēstnieks Vasilijs Markovičs. Taču arī Latvijai ir ko piedāvāt.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. Baltkrievija plāno attīstīt tranzītu caur Latvijas ostām, pastāstīja Baltkrievijas vēstnieks Vasilijs Markovičs intervijā žurnālam "Otkritij gorod".

Pieredzējušā diplomāta iecelšana vēstnieka postenī Latvijā tika saistīta ar Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko vēlmi nodrošināt netraucētu izeju pie jūras, un vēstniecība pie tā aktīvi strādā – jau pašlaik 7% Rīgas ostas slodzes nodrošina Baltkrievijas kravas, un šo apjomu iespējams palielināt.

Фуры с российскими номерами скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Apdomājušies: Lietuva vēlas piedalīties Baltkrievijas un Ķīnas projektā

Markovičs atzīmēja, ka šogad Latviju apmeklē liels skaits delegāciju no Baltkrievijas, iespējams, vairāk nekā agrāko piecu gadu laikā: ierodas gan ierēdņi, gan valsts koncernu pārstāvji, kuri vēlētos sadarboties ar Latviju. Viņi apmeklē gan Rīgas un Ventspils ostu, gan reģionālos uzņēmumus. Runa ir par perspektīvu sadarbību ar Baltkrievijas kālija kompāniju, Baltkrievijas naftas kompāniju, Baltkrievijas un Ķīnas industriālo parku "Lielais akmens" utt.

"Es vienmēr saku partneriem no Latvijas: kolēģi, nesēdiet kabinetos, meklējiet kravas, iepazīstieties ar perspektīvu uzņēmumu vadību. Kravu plūsma palielināsies, kad jūs meklēsiet kravas," uzsvēra Vasilijs Markovičs.

Kā piemēru viņš minēja divu kālija atradņu ekspluatācijas sākumu Baltkrievijā, kas ieplānota pēc sešiem mēnešiem – tie ir divi miljoni tonnu produkcijas gadā.

"Lietuva neaprīs tādu daudzumu. Iespējams, tā gribētu, taču mēs redzam Lietuvas ostu ierobežotās iespējas. Bet jums šīs iespējas ir. Pie tā arī jāstrādā!" atzīmēja Markovičs.

Vēl viens piemērs – Baltkrievijas kokmateriālu piegādes pieaugums caur Latvijas ostām – tas ir tiešs Baltkrievijas Mežsaimniecības ministrijas delegācijas vizītes rezultāts.

"Viņi vienojās ar Latvijas dzelzceļu par diviem pastāvīgi kursējošiem vilcieniem kokmateriālu piegādei ostās. Tā taču ir izeja pie jūras!" atzīmēja Markovičs.

Lai arī Lietuvas ostas atrodas tuvāk, vēstnieks ir pārliecināts, ka ar kompleksu loģistikas piedāvājumu palīdzību Latvija var droši konkurēt, tikai jāizrāda iniciatīva.

"Varu atklāt, ka lietuvieši mūsu tirgū strādā ļoti aktīvi. Viņi vienkārši četrrāpus izstaigājuši visu Baltkrieviju. Viņi pat paši par sevi saka: mēs esam apķērīgāki, veiklāki nekā jūs, latvieši.

Bet jūs esat uzticami, ja esat vienojušies, izpildāt. Ar lietuviešiem patiešām dažkārt tā neiznāk – mēdz teikt, atvainojiet, nesanāca," pastāstīja Vasilijs Markovičs.

Ziņu lente
0