Verigas stunda: Lietuvas veselības ministrs biedē alkohola kārotājus

© Foto : Facebook / Aurelijus VerygaМинистр здравоохранения Аурелиюс Верига в машине "скорой помощи", архивное фото
Министр здравоохранения Аурелиюс Верига в машине скорой помощи, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas veselības ministra Aurēlija Verigas darbība cīņā par alkohola patēriņa samazināšanu valstī jau vairākkārt iedvesmojusi satīriķus.

RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Kādā veikalā Lietuvā klientus, kuri vēlas iegādāties alkoholu pēc likumā noteiktā laika, "atbiedē" ar valsts veselības ministra Aurēlija Verigas kartona figūru, vēsta Sputnik Lietuva.

Šo fotogrāfiju pats politiķis publicēja savā lapā Facebook.

"Uzzināju, ka strādāju izejamās dienās un vakaros no pulksten 20:00," viņš konstatēja.

Publikācijas komentētāji pastāstīja, ka figūra manīta veikalā Sventājas kūrortpilsētā. Aculiecinieki atklāja, ka kartona Verigu iznes alkoholisko dzērienu nodaļā darba dienās pulksten 20:00 – no šī brīža alkoholisko dzērienu tirdzniecība ir aizliegta. Šis laiks iedēvēts par "Verigas stundu".

Стопка водки - Sputnik Latvija
Šņabis kļūs lētāks, alus – ne: Saeimas komisija apstiprinājusi grozījumus

No 2018.gada 1.janvāra pēc veselības ministra lēmuma Lietuvas veikalos alkoholiskos dzērienus pārdod no pl.10:00 līdz 20:00, svētdienās – līdz 15:00. Ar šādiem pasākumiem ministrs cenšas samazināt alkohola patēriņu valstī un atbrīvoties no "visvairāk dzerošās valsts" reputācijas.

Verigas darbība cīņā par alkohola patēriņa ierobežošanu valstī jau vairākkārt iedvesmojusi satīriķus, taču politiķis to nemainīgi uztver ar humoru. Piemēram, pēc grozījumu pieņemšanas par alkoholisko dzērienu pārdošanas ierobežojumiem Viļņas kafejnīcā viņu atainoja uz sienas terorista tēlā. Atbildei viņš nofotografējās šīs sienas fonā.

Ziņu lente
0